Ξαφνική παραίτηση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (video)

Must Read

Σοκ προκάλεσε η ξαφνική παραίτηση του πανίσχυρος υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο υπουργός που προκάλεσε χάος σε 31 μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας, μετά την απόφασή του να απαγόρευση ξαφνικά την κυκλοφορία, τα βρόντηξε καθώς ανέλαβε την ευθύνη για όσα έγιναν. Ωστόσο, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν πανικόβλητοι στα εμπορικά καταστήματα για να προλάβουν να ανεφοδιαστούν πριν κλείσουν και με ανακοίνωσή του ο Σοϊλού αναφέρει: «Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ».

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής πρόκειται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.

«Παραιτήθηκε για να σώσει τον Ερντογάν»

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπικό κανάλι Χαμπερτούρκ, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου δήλωσε ότι: «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σουλεϊμάν Σουλού θα μπορούσε να είχε πάρει μια τέτοια απόφαση από μόνος του. Όπως και ο Υπουργούς Υγείας δεν μπορεί επίσης να πάρει αποφάσεις από μόνος του. Για το lockdown υπήρξαν προτάσεις από πολλούς κύκλους αλλά καμία από αυτές τις προτάσεις δεν εφαρμόστηκε στην πράξη.

Τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας έγινε το σαββατοκύριακο. Ανακοινώθηκε αργά. Όπως έχω πει, ως προς τη διαμόρφωση όλων των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, ο άνθρωπος ο οποίος έχει τον τελικό λόγο είναι ο Ερντογάν. Αποδέχομαι με κατανόηση την παραίτηση του κ. Σοϊλού προκειμένου να σώσει τον κ. Ερντογάν», είπε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This