Παρασκευή 14/5/2021

Νότια Κορέα: Ανησυχία για 116 ασθενείς που, ενώ είχαν ξεπεράσει τον κορωνοϊό, νόσησαν ξανά (video)

Η ανησυχία κορυφώνεται ξανά σε όλο τον κόσμο, καθώς στη Νότια Κορέα 116 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό βρέθηκαν ξανά θετικοί, προκαλώντας ερωτήματα για το εάν τελικά μπορεί να αναπτυχθεί ανοσία στον ιό, εμποδίζοντας την επανεμφάνισή του.

Τις αναφορές για ασθενείς της νόαου Covid-19, που εντοπίστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό αφού είχαν αναρρώσει, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές για άτομα που ήταν αρνητικά στη νόσο Covid-19 κατά την εξέταση με PCR και έπειτα από μερικές ημέρες εντοπίστηκαν πάλι θετικά», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο ΠΟΥ, που σημειώνει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κλινικούς εμπειρογνώμονες, για να πάρει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Γιονγκ Εου Κεόνγκ, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων της χώρας, ανέφερε ότι ο ιός θα μπορούσε ίσως να έχει «επανενεργοποιηθεί» και όχι να έχουν κολλήσει ξανά οι ασθενείς. Άλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να προέρχεται από λανθασμένα τεστ ή ότι «απομεινάρια» του ιού θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη στον οργανισμό, αλλά να μην είναι απαραίτητα επικίνδυνα για τους φορείς.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρετο σε χθες σε 91 πρώην ασθενείς που νόσησαν ξανά, και σήμερα ανακοινώθηκε πως ο αριθμός έφτασε στους 116:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ