Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Χαλαρώνουν τα μέτρα σε Ιταλία, Ισπανία κι επιστρέφουν στις δουλειές τους ορισμένοι εργαζόμενοι

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την επιστροφή στις δουλειές τους επιτρέπουν σε εργαζόμενους οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, παρά το γεγονός ότι αποτελούν τις δύο ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα θύματα από τη νόσο Covid-19! 

Η Ιταλία μετράει ήδη σχεδόν 20.000 νεκρούς, η Ισπανία περισσότερους από 17.000, κι όμως, οι δυο αυτές χώρες αποφάσισαν να χαλαρώσουν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Σήμερα, Δευτέρα 13/04, Ισπανοί αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στο μετρό, καθώς εργάτες σε εργοστάσια και οικοδομές επέστρεψαν στην εργασία τους, ενώ, από αύριο Τρίτη, η Ιταλία θα επιτρέψει το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιδικών ρούχων.

Πιο αναλυτικά, στην Ισπανία επιστρέφουν στις εργασίες τους εκτός από τους εργάτες και όσοι εργάζονται στην απολύμανση, στην ασφάλεια, στις τηλεπικοινωνίες και στα τελωνεία, με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους να αφορούν στο να μην μοιράζονται εργαλεία, μάσκες και γάντια και να κρατούν αποστάσεις 2 μέτρων.

Μπαρ, εστιατόρια, καφέ, νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά

Μπαρ, εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα, πάντως, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά, άγνωστο για πόσες ακόμη εβδομάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία. «Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη. Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει», δήλωσε.

Στην Ιταλία, η γενική απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 3 Μαΐου και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο, στην Ιταλία δεν θα ανοίξουν τα εργοστάσια, ενώ κάποιες περιοχές αρνούνται να δεχτούν το άνοιγμα έστω και των λίγων αυτών επιχειρήσεων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ