Ο έμπολα σκότωσε άλλους δυο ανθρώπους στο Κονγκό

Must Read

Δύο θάνατοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέσα σε 48 ώρες από έμπολα ήρθαν να παγώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να κηρύξει επισήμως τον τερματισμό της επιδημίας και να εγείρει φόβους για αναζωπύρωσή της.

Ένα κοριτσάκι 11 μηνών πέθανε εξαιτίας του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στην πόλη Μπένι, μία από τις εστίες της επιδημίας, που εκδηλώθηκε την 1η Αυγούστου του 2018. Το βρέφος μολύνθηκε στο κέντρο υγείας όπου είχε εισαχθεί την Παρασκευή το πρώτο θύμα του έμπολα, ένας ηλεκτρολόγος 26 ετών, «το επιβεβαιωμένο κρούσμα της 10ης Απριλίου».

Ο θάνατος του 26χρονου στην πόλη Μπένι καταγράφηκε έπειτα από 52 ημέρες που δεν είχε καταγραφεί κρούσμα του έμπολα, σύμφωνα με τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το πώς μολύνθηκε ο ηλεκτρολόγος δεν έχει γίνει σαφές. Δεν είχε καμία γνωστή επαφή με ασθενή, ούτε ήταν ανάμεσα στους επιζήσαντες της επιδημίας, ώστε να θεωρηθεί ότι υποτροπίασε. Οι υγειονομικές Αρχές έχουν εντοπίσει «28 επαφές» του δεύτερου θύματος του έμπολα, 26 πρόσωπα που νοσηλεύονταν στο ίδιο κέντρο υγείας, καθώς και δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού, το ένα εκ των οποίων «είχε εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This