18-9-2020

Ο έμπολα σκότωσε άλλους δυο ανθρώπους στο Κονγκό

Δύο θάνατοι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέσα σε 48 ώρες από έμπολα ήρθαν να παγώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να κηρύξει επισήμως τον τερματισμό της επιδημίας και να εγείρει φόβους για αναζωπύρωσή της.

Ένα κοριτσάκι 11 μηνών πέθανε εξαιτίας του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στην πόλη Μπένι, μία από τις εστίες της επιδημίας, που εκδηλώθηκε την 1η Αυγούστου του 2018. Το βρέφος μολύνθηκε στο κέντρο υγείας όπου είχε εισαχθεί την Παρασκευή το πρώτο θύμα του έμπολα, ένας ηλεκτρολόγος 26 ετών, «το επιβεβαιωμένο κρούσμα της 10ης Απριλίου».

Ο θάνατος του 26χρονου στην πόλη Μπένι καταγράφηκε έπειτα από 52 ημέρες που δεν είχε καταγραφεί κρούσμα του έμπολα, σύμφωνα με τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το πώς μολύνθηκε ο ηλεκτρολόγος δεν έχει γίνει σαφές. Δεν είχε καμία γνωστή επαφή με ασθενή, ούτε ήταν ανάμεσα στους επιζήσαντες της επιδημίας, ώστε να θεωρηθεί ότι υποτροπίασε. Οι υγειονομικές Αρχές έχουν εντοπίσει «28 επαφές» του δεύτερου θύματος του έμπολα, 26 πρόσωπα που νοσηλεύονταν στο ίδιο κέντρο υγείας, καθώς και δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού, το ένα εκ των οποίων «είχε εμβολιαστεί».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ