Ισημερινός: «Νεκρόπολη» η Γκουαγιακίλ! Οι Αρχές μάζεψαν πάνω από 700 νεκρούς μέσα από σπίτια! (video)

Must Read

Θα μπορούσαν να είναι σκηνές από χολιγουντιανή ταινία τρόμου, ωστόσο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, δεν αποτελεί παρά την… εφιαλτική πραγματικότητα!

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην πόλη εκτυλίσσονται εικόνες φρίκης, με την αστυνομία και τον στρατό να μαζεύουν τις τελευταίες ώρες περί τα 700 πτώματα ανθρώπων μέσα από τα σπίτια τους.

Τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών στη Γουαγιακίλ έχουν «ξεχειλίσει» από ασθενείς και από θύματα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν οι Αρχές και να παραλαμβάνουν εκατοντάδες πτώματα ανθρώπων που «λύγισαν» από τη νόσο του Covid-19, εντός των κατοικιών τους.

«Ο αριθμός των πτωμάτων που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια από τις ειδικές δυνάμεις, ξεπέρασε τα 700», δήλωσε ο Χόρχε Γουάτεδ, επικεφαλής της ομάδας περισυλλογής των νεκρών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Γουαγιακίλ. Δεν διευκρίνισε, όμως, τα αίτια των θανάτων που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην περιοχή, ελέω της πανδημίας.

Με βάση τον επίσημο εθνικό απολογισμό, στον Ισημερινό καταγράφονται περί τα 7.500 κρούσματα και 333 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, την 29η Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι που ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, έχουν μοιραστεί μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης βιντεοσκοπημένο υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται η φρικτή πραγματικότητα, την ώρα που η κυβέρνηση του Ισημερινού έσπευσε να αναλάβει τις ταφές, μπροστά στην αδυναμία πολλών συγγενών να προχωρήσουν σε αυτές για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως οικονομικούς.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This