11-8-2020

Αυξάνεται η ζήτηση αλλά μειώνονται οι πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών

Κρίση ακόμα και στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών προκάλεσε η πανδημία, καθώς μπορεί η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές να αυξήθηκε το 1ο τρίμηνο του 2020 λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας και μάθησης, ωστόσο, η κατάσταση προκάλεσε σοβαρές καθυστερήσεις στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Έτσι, οι παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν κατά 8% ετησίως τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, με τους πωλητές να διαθέτουν στην παγκόσμια αγορά 53,7 εκατ. επιτραπέζιους υπολογιστές, notebooks και workstations, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Canalys.

Όσον αφορά τις εταιρείες, η Lenovo διατήρησε την πρώτη θέση της διεθνούς αγοράς με πωλήσεις 12,8 εκατ. συσκευών το εξεταζόμενο διάστημα. Η HP βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με πωλήσεις 11,7 εκατ. μονάδων, ενώ η Dell ακολουθεί με 10,5 εκατ. συσκευές.

Την τέταρτη θέση της ίδιας λίστας κατέκτησε η Apple, οι αποστολές της οποίας, όμως, μειώθηκαν πάνω από 20%, ενώ την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών κατασκευαστών PCs παγκοσμίως για το 1ο τρίμηνο του 2020 συμπλήρωσε η Accer με πωλήσεις 3,1 εκατ. συσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ