ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΞεκινά η δίκη που πάγωσε την Γαλλία: Στο εδώλιο η Αλγερινή που σκότωσε την Λόλα

Ξεκινά η δίκη που πάγωσε την Γαλλία: Στο εδώλιο η Αλγερινή που σκότωσε την Λόλα

Το κορίτσι τελικά πέθανε από ασφυξία

Τρια χρόνια πέρασαν σχεδόν από την δολοφονία που άφησε άναυδη την Γαλλία και σκόρπισε θλίψη και οργή σε ολόκληρη την κοινωνία, αφου η 12χρονη Λόλα έπεσε θύμα άγριας κακοποιήσης και βασανισμού από την 27χρονη Αλγερινή Νταμπιά Μπενκιρέν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μικρή Λόλα κακοποιήθηκε, βασανίστηκε και τελικά πέθανε από ασφυξία μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, τοποθετημένο σε ένα πλαστικό μπαούλο και εγκαταλελειμμένο στο δρόμο.

Οι κάμερες είχαν εντοπίσει την κατηγορούμενη να μιλά με την 12χρονη

Η κατηγορούμενη, άστεγη και άνεργη, έμενε προσωρινά στο διαμέρισμα της αδερφής της  στο ίδιο κτίριο όπου διέμενε η οικογένεια της Λόλα, που εργαζόταν ως θυρωροί. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη Μπενκιρέν να μιλά με το κορίτσι το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου 2022, λίγο πριν την εξαφάνισή του.

 Το έγκλημα προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις

Η Μαρίν Λεπέν και το κόμμα της, Rassemblement National, κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μακρόν για «χαλαρή μεταναστευτική πολιτική», ενώ δεξιοί βουλευτές μίλησαν στη Βουλή για «έγκλημα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

«Σας παρακαλώ, δείξτε λίγη ευπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια πάνω στο φέρετρο ενός 12χρονου κοριτσιού» είχε πει ο υπουργός δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπον-Μορετί.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης