Στο ναδίρ τα «made in China» προϊόντα! Μόνο το Μάρτιο χάθηκαν 374 δισ. δολάρια

Must Read

Μείωση 19% ετησίως κατέγραψαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα προϊόντα made in China, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έπληξε την κινεζική οικονομία, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Το παραπάνω ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τη μείωση κατά 20,5% που είχε καταγραφεί στο πρώτο δίμηνο του 2020. Τον Μάρτιο, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών καταγράφηκαν στα 2,645 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 374 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια μείωση 15,8%.

Παράλληλα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια τον μήνα Μάρτιο. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ότι οι εξαγωγές κατά την αναφερόμενη περίοδο μειώθηκαν κατά 11,7% στα 6,36 τρισεκατομμύρια γιεν (59,03 δισ. δολάρια). Επίσης, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5% στα 6,35 τρισεκατομμύρια γιεν (58,94 δισ. δολάρια) εξαιτίας της μείωσης των τιμών που σχετίζονται με τις εισαγωγές στον τομέα της ενέργειας.

Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, οι εξαγωγές της κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου με ετήσια μείωση 26,9% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 18,6% στα 25,18 δισ. δολάρια, διαμορφώνοντας το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών στα 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This