Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα» σε τηλεφωνική επικοινωνία για το αμερικανικό σχέδιο για την Ουκρανία.
«Μόλις συζήτησα το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια μιας παραγωγικής και εμπιστευτικής τηλεφωνικής συνομιλίας», ανέφερε ο Μερτς σε ανάρτηση, διευκρινίζοντας ότι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα.
«Θα ενημερώσω τώρα τους Ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να συντονιστούν τα περαιτέρω βήματα», πρόσθεσε.
Η συνομιλία για το ειρηνευτικό σχέδιο
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για ένα τέταρτο της ώρας για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ που έχει στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
#Ukraine : Merz et Trump « d’accord sur les prochaines étapes » du plan de paix #Merz #Trump https://t.co/xWE71XOoYW
— X-Pression Média (@Xpmedia69) November 21, 2025
Η συζήτηση για το σχέδιο αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Γιοχάνεσμπουργκ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των πιο ισχυρών χωρών της Ευρώπης αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά το μποϊκοτάζ της συνόδου από τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν αργά χθες, Πέμπτη ότι δεν θα συμμετάσχουν στις επίσημες συζητήσεις της G20 στη Νότια Αφρική.
Δείτε ακόμα:
- Ουκρανία: Συνεδριάζουν το Σάββατο οι ηγέτες της ΕΕ για το σχέδιο
- Ο Πούτιν έλαβε το σχέδιο Τραμπ για Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι για ειρηνική λύση»

