Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και εκ των ισχυρότερων ανδρών στην Ουκρανία, Αντρίι Γερμάκ, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Στρατού των ΗΠΑ Ντάνιελ Ντρίσκολ, ενόψει της προσεχούς επίσκεψής του στο Κίεβο την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Γερμάκ ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους Αμερικανούς και εστίασε στην ετοιμότητα της ουκρανικής πλευράς να οριστικοποιήσει τα βήματα που χρειάζονται για να επιτευχθεί συμφωνία βάσει ειρηνευτικού σχεδίου.
Επεσήμανε ότι η επόμενη συνάντηση του Ζελένσκι με τον Τραμπ «θα προετοιμαστεί διεξοδικά και άμεσα» από την Ουκρανία, καθώς, όπως ανέφερε, «έχουμε θέσει μια σταθερή βάση στη Γενεύη».
Να σημειωθεί εδώ, όμως, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με Ζελένσκι και Πούτιν, «μόνο όταν η συμφωνία για τον τερματισμό αυτού του πολέμου είναι τελική ή στα τελικά της στάδια».
Η ανάρτηση του Αντρίι Γερμάκ
Μόλις μίλησα με τον Υπουργό Στρατού των ΗΠΑ, Ντάνιελ Ντρίσκολ. Ευχαριστώ για την προσοχή και την εποικοδομητικότητα!
Όπως περιέγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ, αναμένουμε τον Υπουργό Στρατού στο Κίεβο αργότερα αυτή την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να οριστικοποιήσουμε τα απαραίτητα βήματα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.
Έχουμε θέσει μια σταθερή βάση στη Γενεύη και ο Πρόεδρος Ζελένσκι, μαζί με ολόκληρη την ομάδα στο Κίεβο, είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην περαιτέρω συνεργασία.
Η Ουκρανία δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα αποτελέσει ποτέ εμπόδιο για την ειρήνη. Είμαστε ευγνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες για όλη την υποστήριξή τους.
Η συνάντηση των Προέδρων θα προετοιμαστεί διεξοδικά και άμεσα από την πλευρά μας.
Δείτε επίσης:
- Ουκρανία: Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ «έστηνε» ειρηνευτικό πλάνο με το Κρεμλίνο
- Ο Ερντογάν θέλει και πάλι τον ρόλο του κύριου διαμεσολαβητή στο Ουκρανικό
- Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν

