Η Lufthansa, αντιμέτωπη με ζημιές ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ τουλάχιστον, ζητά επειγόντως κρατική στήριξη!

Must Read

Ανίκανη να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές, η Lufthansa ζητά επειγόντως κρατική ενίσχυση! 

Η Γερμανική αεροπορική εταιρία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κατά το α’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες το β’ τρίμηνο. Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρία «δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες, με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά».

Η Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της -Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels- προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δάνεια και σιωπηλές συμμετοχές

Η βοήθεια θα περιλαμβάνει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου η εταιρία να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα τη φερεγγυότητά της. Εκτός από εγγυήσεις, υπό συζήτηση είναι δάνεια, σιωπηλές συμμετοχές, αλλά και απευθείας κρατική συμμετοχή των χωρών που θα προσφέρουν οικονομική στήριξη.

Πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε ότι η εταιρία χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε ώρα που περνάει και επισήμανε ότι το αποθεματικό των 4 δισεκατομμυρίων δεν αρκεί, προκειμένου να διασωθεί, καθώς από 350.000 επιβάτες ημερησίως πριν από την κρίση, έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This