Πόλεμο διαδοχής αλά «Game of Thrones» στη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Must Read

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και η παρατεταμένη απουσία του από τη δημόσια ζωή, έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι στη Βόρεια Κορέα μπορεί να ξεσπάσει μάχη αλά… «Game of Thrones» για τη διαδοχή του!

Αν τα δημοσιεύματα αποδειχτούν αληθινά, τότε το μέλλον της χώρας φαίνεται αβέβαιο, αφού ο εκκεντρικός ηγέτης δεν έχει ορίσει διάδοχό του. Δεν είναι λίγοι, επομένως, εκείνοι που φοβούνται ότι η αναταραχή που θα προκαλέσει ο θάνατός του μπορεί να πυροδοτήσει έναν παρασκηνιακό αγώνα εξουσίας ανάμεσα σε αντίπαλα στρατόπεδα, που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα την εξαιρετικά δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Φαβορί για την ανάληψη της εξουσίας θεωρείται η φιλόδοξη αδελφή του, Κιμ Γιο-τζονγκ, η οποία είναι η πιο σημαντική φιγούρα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ύστερα από εκείνον. Μάλιστα, η 31χρονη θεωρείται «άνθρωπος-κλειδί» για τη διατήρηση της δυναστείας του Κιμ.

Λιγότερο πιθανός υποψήφιος είναι ο αδελφός του, Κιμ Γιονγκ-τσολ, καθώς πιστεύεται ότι δύσκολα θα αποφασίσει να βγει από τη σκιά των άλλων αδελφών του, δεδομένου ότι ο πατέρας τους δεν τον θεωρούσε πολιτικά ικανό ή αρκετά δυνατό για να τα βάλει με τους αντιπάλους του καθεστώτος.

Ακατάλληλος λόγω Έρικ Κλάπτον

Ο 38χρονος είναι ο τρίτος από τα πέντε παιδιά του Κιμ Γιονγκ-ιλ και δεν θεωρήθηκε ποτέ πιθανός ηγέτης, λόγω του «μαλακού» χαρακτήρα του και της αγάπης του για τον… Έρικ Κλάπτον!

Πιθανός διεκδικητής του «θρόνου» θεωρείται, αντιθέτως, ο Νο 2 του καθεστώτος Τσόι Ριόνγκ-χαε, ο οποίος αποτελεί το δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν τα τελευταία χρόνια και είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της εξουσίας του, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Μπορούμε μονάχα να εικάσουμε ότι ίσως έχει ορίσει την αδελφή του για διάδοχο, με βάση την πρόσφατη προαγωγή της και το γεγονός ότι έχει αρχίσει να κάνει δημόσιες δηλώσεις», αναφέρει ο Ντέιβιντ Μάξγουελ, ιδρυτής του think tank «Foundation for Defense of Democracies», προειδοποιώντας ότι, χωρίς ξεκάθαρο διάδοχο, δεν αποκλείεται να ξεσπάσει εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στις μονάδες του στρατού, η οποία να κλιμακωθεί ακόμα και σε… εμφύλιο πόλεμο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This