Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Οι ΗΠΑ κατηγορούν (μεταξύ άλλων) την Κίνα ότι απέκρυψε τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ δεν κατηγορούν την Κίνα μόνο ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τον υπόλοιπο κόσμο για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού, αλλά και ότι απέκρυψε τα πρώτα κρούσματα, τα οποία φέρεται ότι εντόπισε πολύ νωρίτερα από ό,τι υποστηρίζει έως σήμερα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταγγέλλει ότι οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας κατέγραψαν τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 τον Νοέμβριο, και όχι τον Δεκέμβριο του 2019, όπως ισχυρίζονται.

«Θα θυμάστε ότι η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε για τα πρώτα κρούσματα ίσως ήδη από τον Νοέμβριο, σε κάθε περίπτωση από τα μέσα Δεκεμβρίου, και πήραν τον χρόνο τους μέχρι να ενημερώσουν τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την ύπαρξη εστίας πνευμονίας στην Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, στις 31 Δεκεμβρίου, αναφέροντας ότι είχαν καταγραφεί 44 κρούσματα, με 11 από αυτά να αφορούν σοβαρή μορφή πνευμονίας. Ο ΠΟΥ, με τη σειρά του, ενημέρωσε πρώτη φορά την παγκόσμια κοινότητα για τον νέο κορωνοϊό στις 4 Ιανουαρίου. Κήρυξε, δε, «έκτακτη κατάσταση υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο» μόλις στις 30 Ιανουαρίου.

Τώρα η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί το Πεκίνο ότι απέκρυψε τη σοβαρότητα της ασθένειας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της επιδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ