Οι ΗΠΑ κατηγορούν (μεταξύ άλλων) την Κίνα ότι απέκρυψε τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού

Must Read

Οι ΗΠΑ δεν κατηγορούν την Κίνα μόνο ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τον υπόλοιπο κόσμο για την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού, αλλά και ότι απέκρυψε τα πρώτα κρούσματα, τα οποία φέρεται ότι εντόπισε πολύ νωρίτερα από ό,τι υποστηρίζει έως σήμερα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταγγέλλει ότι οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας κατέγραψαν τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 τον Νοέμβριο, και όχι τον Δεκέμβριο του 2019, όπως ισχυρίζονται.

«Θα θυμάστε ότι η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε για τα πρώτα κρούσματα ίσως ήδη από τον Νοέμβριο, σε κάθε περίπτωση από τα μέσα Δεκεμβρίου, και πήραν τον χρόνο τους μέχρι να ενημερώσουν τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την ύπαρξη εστίας πνευμονίας στην Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, στις 31 Δεκεμβρίου, αναφέροντας ότι είχαν καταγραφεί 44 κρούσματα, με 11 από αυτά να αφορούν σοβαρή μορφή πνευμονίας. Ο ΠΟΥ, με τη σειρά του, ενημέρωσε πρώτη φορά την παγκόσμια κοινότητα για τον νέο κορωνοϊό στις 4 Ιανουαρίου. Κήρυξε, δε, «έκτακτη κατάσταση υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο» μόλις στις 30 Ιανουαρίου.

Τώρα η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί το Πεκίνο ότι απέκρυψε τη σοβαρότητα της ασθένειας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της επιδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This