Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Κορυφαίος Ρώσος μικροβιολόγος υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου

Ρώσος μικροβιολόγος, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ισχυρίζεται ότι ερευνητές του εργαστηρίου της κινεζικής Ουχάν έκαναν «τρελά πράγματα» για να μεταλλάξουν τον κορωνοϊό και να τον καταστήσουν ικανό να μολύνει ανθρώπους. Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι είχαν κακή πρόθεση, αλλά σκοπός τους ήταν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον ιό HIV.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Engelhardt Institute of Molecular Biology στη Μόσχα Πετρ Τσουμάκοφ, ο οποίος χάρη στις επιστημονικές του γνώσεις είναι συνεργάτης και του ρωσικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Ερευνών ανοσολογίας, ισχυρίστηκε, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets» ότι ο Covid-19 είναι κατασκευασμένος στο εργαστήριο Wuhan Laboratory στην Ουχάν όπου ξέσπασε πρώτα η επιδημία του νέου κορωνοϊού.

«Στην Κίνα επιστήμονες του Wuhan Laboratory είχαν εμπλακεί ενεργά στην ανάπτυξη διάφορων παραλλαγών των κορωνοϊών για πάνω από 10 χρόνια. Το έκαναν όχι για να δημιουργήσουν παθογόνες μορφές, αλλά για να μελετήσουν τη μολυσματικότητα των κορωνοϊών» δήλωσε, σύμφωνα με την «Daily Mail».

«Έκαναν εντελώς τρελά πράγματα, κατά τη γνώμη μου. Για παράδειγμα, πρόσθεσαν γονίδια στο γονιδίωμα, που έδωσαν στους ιούς την ικανότητα να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα» πρόσθεσε. Ωστόσο, ο Τσουμάκοφ θεωρεί ότι οι Κινέζοι ερευνητές παρήγαγαν τους μεταλλαγμένους κορωνοϊούς χωρίς κακή πρόθεση, πιθανώς αναζητώντας εμβόλιο για τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ