Τρίτη 15/6/2021

Στο «μάτι» (και) των Αμερικάνων η Akazoo – Αμφισβητούν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας

Με νέα ανακοίνωση, με την οποία βάζει στο στόχαστρο τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Akazoo Π. Τρανταφυλλίδη, επανέρχεται η αμερικανική QCM μετά την πρόσφατη έκθεση με την οποία αμφισβητεί τα οικονομικά αποτελέσματα και άλλα στοιχεία της εισηγμένης στο NASDAQ.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος από τα μέσα Φεβρουαρίου εργάζεται στον όμιλο της Alpha Bank και συγκεκριμένα στην Alpha Αστικά Ακίνητα, ήταν οικονομικός διευθυντής της Akazoo από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή παραιτήθηκε έναν μήνα μετά την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στο NASDAQ. Στην ανακοίνωση της QCM αναφέρεται πως «σύμφωνα με αρκετές πηγές, είναι σήμερα ένας εύπορος επενδυτής ακινήτων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Τριανταφυλλίδης άλλαξε το προφίλ του στο Linkedin μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της QCM, «πιθανώς σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει περαιτέρω τη θέση του από τον ρόλο του οικονομικού διευθυντή της Akazoo». Στο προφίλ του δεν αναφέρεται καθόλου η σχέση με την Akazoo, αλλά επισημαίνεται πως ήταν «consultant» που εργάζεται ως «ανεξάρτητος σύμβουλος» την περίοδο 2017-2019 μέχρι να προσληφθεί στην Alpha Αστικά Ακίνητα.

Κατά την QCM «παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα» για «ποιον λόγο ο κ. Τριανταφυλλίδης παραιτήθηκε από την Akazoo αμέσως μετά την πανηγυρική είσοδο στο NASDAQ» και «για ποιον λόγο αφαίρεσε κάθε αναφορά στην Akazoo από το προφίλ του στο Linkedin», καθώς και γιατί άλλαξε πάλι το ίδιο προφίλ μετά την έκθεση της QCM.
Υπενθυμίζεται πως η QCM με έκθεση που παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας υποστηρίζει πως η εισηγμένη στο NASDAQ ελληνικών συμφερόντων Akazoo έχει «φουσκώσει» τα οικονομικά της αποτελέσματα, τους συνδρομητές και άλλα στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ