Σάββατο 19/6/2021

«Virusfest»: Το τριήμερο διαδικτυακό φεστιβάλ για τον κορωνοϊό

Νέα ήθη και νέα έθιμα έφερε μαζί της η πανδημία του κορωνοϊού, μην αφήνοντας φυσικά ανεπηρέαστες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό διέκριναν στη Βουλγαρία και οργάνωσαν το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ, με την ευφάνταστη επωνυμία «Virusfest». Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η πολιτιστική ζωή στη Βουλγαρία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, έχει «μεταφερθεί» στο διαδίκτυο και πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, επισήμανε, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), ο Νικολάι Τοντόροφ, μέλος της διοργανώτριας ομάδας του «Virusfest». Το διαδικτυακό φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων -συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια τέχνης, μαγειρικές επιδείξεις και παραστάσεις stand-up κωμωδίας.

Η παρακολούθηση είναι διαθέσιμη στο Youtube και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. «Η ζωή δεν σταματά. Μέσω αυτού του φεστιβάλ οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα δείξουν ότι η δημιουργική ώθηση είναι πολύ ισχυρότερη από οποιονδήποτε περιορισμό», τόνισε ο κ. Τοντόροφ, προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για τους καλλιτέχνες «να βγουν από τον “λήθαργο” που προκαλεί αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ