Κυριακή 20/6/2021

Πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δοκιμάστηκε σε πιθήκους και τους «προστάτεψε»!

Πειραματικό εμβόλιο αποδείχθηκε για πρώτη φορά «ευρέως προστατευτικό» κατά του νέου κορωνοϊού σε πιθήκους, όπως ανακοίνωσε χθες κινεζικό εργαστήριο που πραγματοποιεί τη σχετική έρευνα, εν μέσω της μάχης που δίνουν οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19.

Το εμβόλιο, που χρησιμοποιεί εγγενείς του ιού παθογόνους παράγοντες, χορηγήθηκε σε οκτώ μακάκους ρέζους, οι οποίο στη συνέχεια εκτέθηκαν στον ιό τρεις εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται από τον κινεζικό κολοσσό της φαρμακευτικής Sinovac Biotech. «Οι τέσσερις μακάκοι που εμβολιάσθηκαν δεν είχαν κανέναν ανιχνεύσιμο ίχνος τους ιού στους πνεύμονες επτά ημέρες μετά την έκθεσή τους», διαβεβαιώνει το εργαστήριο, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας στις 19 Απριλίου στην ιστοσελίδα bioRxiv. Οι τέσσερις άλλοι πίθηκοι, στους οποίους το εμβόλιο χορηγήθηκε σε ελαττωμένη δόση, παρουσίασαν αύξηση του ιικού φορτίου στον οργανισμό, αλλά κατόρθωσαν να αντισταθούν στην ασθένεια.

Σύμφωνα με τον Guardian τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να υποβληθούν σε επιστημονική αξιολόγηση πριν επικυρωθεί από την επιστημονική κοινότητα. Εκτός του ερευνητικού προγράμματος της Sinovac, το Πεκίνο έχει εγκρίνει δοκιμές για ακόμη δύο πειραματικά εμβόλια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ