Επαυξάνοντας τις πολεμοχαρείς κραυγές, ο νέος Βρετανός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, Σερ Ρίτσαρντ Νάιτον, έδωσε τα διαπιστευτήριά του προειδοποιώντας ότι «η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας αυξάνεται και συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη χώρα».
Ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News, ότι οι «γιοι και οι κόρες» του έθνους πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, καθώς η απειλή ρωσικής επίθεσης κλιμακώνεται.
Η Ρωσία «σκληραγωγημένη στις μάχες»
Ο Στρατάρχης Νάιτον τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική ικανότητα έχει ενισχυθεί δραματικά, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλέον «σκληραγωγηθεί στις μάχες» μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διεξαγωγής πολέμου πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.
Ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας επικαλέστηκε τη σημασία της ειλικρίνειας προς «οικογένειες και νοικοκυριά» σχετικά με το τι σημαίνει να είμαστε προετοιμασμένοι για «μια σειρά πραγματικών, φυσικών απειλών».
Ο Σερ Νάιτον συμφώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Στρατηγό Φαμπιέν Μαντόν, ο οποίος τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να είναι έτοιμη για την πιθανότητα να χάσει τα παιδιά της σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία.
Έκκληση για κοινωνική συμβολή
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων κατέστησε σαφές ότι, παρόλο που οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν η πρώτη γραμμή άμυνας μαζί με το ΝΑΤΟ, η επίτευξη της ασφάλειας είναι κοινός σκοπός και απαιτεί τη συμβολή ολόκληρης της κοινωνίας.
MI6: Η Ρωσία θέλει να εξάγει χάος
Οι στρατιωτικές προειδοποιήσεις έρχονται να συναντήσουν εκείνες των μυστικών υπηρεσιών. Νωρίτερα, η επικεφαλής της MI6, Μπλεζ Μετριουέλι, χρησιμοποίησε την πρώτη της δημόσια ομιλία για να τονίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει απειλή από την επιθυμία της Ρωσίας να «εξάγει χάος σε όλο τον κόσμο».
Η Μετριουέλι έδωσε έμφαση στο αφήγημα για μια «επιθετική, επεκτατική» Ρωσία, επισημαίνοντας:
«Η εξαγωγή του χάους είναι χαρακτηριστικό και όχι σφάλμα της ρωσικής προσέγγισης στη διεθνή δέσμευση και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχιστεί αυτό μέχρι ο Πούτιν να αναγκαστεί να αλλάξει τον υπολογισμό του».
Το Λονδίνο, μέσω των δηλώσεων των κορυφαίων στρατιωτικών και μυστικών του παραγόντων, εκπέμπει πλέον ένα ενιαίο πολεμοχαρές μήνυμα για την ανάγκη συνολικής εθνικής ετοιμότητας απέναντι σε μια «κλιμακούμενη και απρόβλεπτη ρωσική απειλή».
Δείτε επίσης:
- Η Βρετανία δηλώνει επίσης έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία
- UKSF1: Εκτελέσεις νηπίων και συγκάλυψη – Εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν από επίλεκτους της SAS
- Απέλυσαν δάσκαλο στο Λονδίνο γιατί είπε ότι «η Βρετανία παραμένει χριστιανικό κράτος»!


Που θα τα πάτε αυτά τα ζουμπουρλίδικα στο μέτωπο ρε? Με την όπισθεν θα πολεμήσουν?
Χαααχααααχαααααααααχαααααααα! Αυτοί εδώ πάνω θα πάνε να πολεμήσουν γιά την Αγγλία;Χααχααααχαχααααα!! Ιδιαίτερα αυτός ο 2ος από τα αριστερά, θα πρέπει κατά πρώτον να σηκώσει την καπέλα του γιά να βλέπει καί να σκοτώσει κάνα Ρώσο. Όμως όλοι τους είναι τραγικά θλιβεροί. Θα ‘φύγουν’ πολύ γρήγορα. Καί εσύ τρελάρα στρατηγέ, νάρθεις στα λογικά σου. Η Ρωσία δεν έχει καμμία όρεξη γιά έναν ακόμα πόλεμο αφού αυτός με την Ουκρανία καλά κρατεί γία την ώρα!