Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες

Must Read

Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν ραγδαία το 2019 φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών, κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων στρατιωτικών προϋπολογισμών των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας. Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών για τη Διεθνή Ειρήνη της Στοκχόλμης ( SIPRI) που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν συνολικά σε 1,91 τρισ. δολάρια το 2019, αυξημένες κατά 3,6% από το 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από το 2010 και σε απόλυτους αριθμούς στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το 1989.

Ωστόσο αναμένεται να μειωθούν σημαντικά φέτος, με δεδομένο τον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες — 732 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δαπάνες της Κίνας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, εκτιμάται πως ανήλθαν σε 261 δισεκατομμύρια δολάρια (+5,1%), ή το 14% του συνόλου παγκοσμίως. Η Ινδία κατατάσσεται τρίτη, με δαπάνες 71,1 δισ. δολαρίων (+6,8%), ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This