Επικίνδυνες αναταράξεις από την πανδημία στις αεροπορικές εταιρείες του πλανήτη

Must Read

Αισιοδοξία επικράτησε στις διεθνείς χρηματαγορές, με ράλι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές αντιδρούν θετικά, στο ότι πολλές χώρες προχωρούν σε χαλάρωση του lockdown.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας επέκτεινε τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, δεσμευόμενη σε απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IFW) του Κιέλου, Γκάμπριελ Φέλμπερμαϊρ, αναμένει απώλεια πλούτου για κάθε πολίτη της Γερμανίας, η οποία μεταφράζεται σε 2.600-3.500 ευρώ.

Τα πιο σοβαρά, πάντως, έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς εκφράζονται φόβοι για «ιστορικό σοκ» στην οικονομία των ΗΠΑ και ανεργία που μπορεί να αγγίξει το 16%, έως το τέλος του μήνα!

Ζοφερό παζλ στον κλάδο των αερομεταφορών

Επιπλέον, η κατάσταση στις αερομεταφορές είναι εφιαλτική: καθηλωμένα αεροσκάφη, άδεια αεροδρόμια και ελάχιστη κίνηση στους αιθέρες, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το ζοφερό παζλ στον κλάδο.

Η εναέρια κυκλοφορία έχει καταρρεύσει, καταγράφοντας 90% μείωση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus προειδοποίησε τους 135.000 εργαζομένους του ομίλου να… προσδεθούν, εκτιμώντας ότι η επιβίωση της εταιρίας θα τεθεί σε κίνδυνο, εάν δεν αναληφθεί δράση άμεσα. Η Γαλλία και η Ολλανδία, πάντως, δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν έως 11 δισ. ευρώ, για να σώσουν την Air France-KLM.

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα για τη γερμανική Lufthansa AG που κινδυνεύει με κατάρρευση, ενώ, στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τη Virgin Atlantic.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι, επίσης, καθοριστική για τη Norwegian Air Shuttle ASA, η οποία έχει αρχίσει τη διαδικασία πτώχευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This