Τρομάζουν κι εμποδίζουν το επιστημονικό έργο οι δορυφόροι του Έλον Μάσκ

Must Read

Τα… UFO του Έλον Μασκ προκαλούν τρόμο σε κατοίκους του πλανήτη και κάνουν άνω κάτω επιστήμονες! Σάλο έχει προκαλέσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα η συστοιχία δορυφόρων Starlink του Έλον Μασκ, που αναστάτωσε προσφάτως ακόμη και τους κατοίκους της Ξάνθης, καθώς οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να εμποδίσει τις επιστημονικές παρατηρήσεις τους, αλλά και τη λειτουργία των δορυφόρων της Γης γενικότερα.

Οι φωτεινοί σχηματισμοί στον βραδινό ουρανό της βόρειας Ελλάδας, που έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι η περιοχή δεχόταν επίθεση από UFO, έχουν προκαλέσει την αντίδραση πολλών αστρονόμων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η υπερβολική φωτεινότητά τους δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις επιστημονικές παρατηρήσεις τους στο Διάστημα.

Αν, μάλιστα, πάνε όλα βάσει σχεδίου για τον Έλον Μασκ, μπορεί σύντομα να προσθέσει ακόμη 30.000 δορυφόρους στην ήδη υπάρχουσα στρατιά των 12.000. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Space X Ελον Μασκ μετά τις πρώτες αντιδράσεις ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προσπαθήσει να περιορίσει τη φωτεινότητά τους, προβλέποντας μάλιστα ότι στο τέλος η δορυφορική συστοιχία του δεν θα αποτελεί κανένα εμπόδιο στις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Το «σύνδρομο του Κέσλερ»

Η σταδιακή αύξηση των δορυφόρων, όμως, εγείρει κι άλλου είδους ανησυχία. Όπως εξηγούν επιστήμονες του ΜΙΤ, η σώρευση μεγάλων δορυφορικών συστοιχιών στη χαμηλή γήινη τροχιά, γνωστή και ως LEO, μπορεί να οδηγήσει στο «σύνδρομο του Κέσλερ».

Πρόκειται για τη θεωρία που παρουσιάστηκε το 1978 από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ, βάσει της οποίας εάν υπάρχει αρκετά μεγάλη συγκέντρωση αντικειμένων σε τροχιά στο Διάστημα, αυξάνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης. Μία και μόνο σύγκρουση, όμως, φαίνεται πως αρκεί για να προκληθεί ντόμινο συγκρούσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτατη αύξηση των διαστημικών «σκουπιδιών», τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να καταστρέψουν όλους τους δορυφόρους.

Η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι, εκτός από τα αντικείμενα που στέλνει ο άνθρωπος στο Διάστημα, σε αυτό κινούνται ήδη εκατομμύρια μικρομετεωρίτες. Ακόμη κι αν ένα μικροσκοπικό κομμάτι διαστημικού βράχου συγκρουστεί με έναν δορυφόρο σε μεγάλη ταχύτητα, αρκεί για να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, γεμίζοντας σκουπίδια την τροχιά της Γης και διαταράσσοντας υπηρεσίες όπως το GPS και η τηλεόραση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This