Σάββατο 12/6/2021

Τα «αόρατα» παιδιά του Κιμ Γιόνγκ Ουν είναι οι νόμιμοι διάδοχοι στην εξουσία;

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Κιμ Γιόνγκ Ουν θα πρέπει να είναι ο διάδοχός του στο «τιμόνι» της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το «γράμμα» του νόμου, σε περίπτωση που ο δικτάτορας πεθάνει. Όμως, απόλυτο μυστήριο καλύπτει όχι μόνο την κατάσταση της υγείας του Ουν, αλλά και τα παιδιά του.

Ο ίδιος ο Κιμ το 2018 στη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι είναι «πατέρας και σύζυγος». Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει πόσα παιδιά έχει, την ηλικία τους ούτε καν τα ονόματά τους, με εξαίρεση εκείνο που ξέφυγε κατά λάθος από τον Ντένις Ρόντμαν πριν από επτά χρόνια.

Σε συνέντευξή του το 2013 στην «Guardian», μετά την επιστροφή του από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ότι κράτησε στην αγκαλιά του την κόρη του Ουν, Γιου Αε, που τότε ήταν μωρό και ότι μίλησε με τη σύζυγό του Ρι Σολ Γιου. Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρία παιδιά, που γεννήθηκαν το 2010, το 2013 και το 2017.

Την ίδια ώρα ο Κιμ Γιόνγκ Ουν συνεχίζει να παραμένει άφαντος από τις 11 Απριλίου, διατηρώντας τις φήμες ότι είναι νεκρός ή σε κώμα. Ωστόσο ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Κιμ Γιον-Τσουλ δήλωσε ότι ο Ουν όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά και ότι «η κυβέρνηση γνωρίζει την τοποθεσία του».

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του Ουν, αλλά «δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό». Οι μυστικές υπηρεσίες, από την άλλη, καταγράφουν τις πιθανές μετακινήσεις του τρένου του Κιμ Γιόνγκ Ουν, καθώς πιστεύουν ότι θα δώσει λύση στο μυστήριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ