Λόμπι Αμερικάνων ερευνητών υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει τη λύση για την πανδημία

Must Read

«Μπορεί να αποτύχουμε, αλλά αν επιτύχουμε, θα αλλάξουμε τον κόσμο». Αυτό είναι το σύνθημα της αφρόκρεμας των επιστημόνων των ΗΠΑ, οι οποίοι με την οικονομική υποστήριξη δισεκατομμυριούχων άρχισαν το πιο μυστικό ερευνητικό πρόγραμμα από την εποχή του «Προγράμματος Μανχάταν», που οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Το λόμπι ερευνητών υποστηρίζει ότι έχει την απάντηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι ήδη δημιούργησε διαύλους επικοινωνίας από την… πίσω πόρτα με τον Λευκό Οίκο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εγώ είμαι ο λιγότερο καταρτισμένος» δήλωσε στη «Wall Street Journal» ο βραβευμένος με Νόμπελ το 2017 βιολόγος Μίχαελ Ρόσμπας για να δείξει το επίπεδο της ομάδας των 12 επιστημόνων, που αυτοαποκαλούνται «Επιστήμονες για να σταματήσουμε τον Covid-19». Με επικεφαλής τον 33χρονο γιατρό Τόμας Καχίλ, η ομάδα αποτελείται επίσης από την ανοσολόγο Λιν Γκόλντμαν, τη γιατρό Ακίκο Ιγουασάκι, τον βιοχημικό Ντέιβιντ Λιου, τον νευροβιολόγο Μάικλ Λιν, τον γαστρεντερολόγο Ράμνικ Ξαβιέ, το ειδικό στην ατομική φυσική Σκοτ Κεμπ, τον χημικό Μπέντζαμιν Κράβατ, τον γιατρό Έντουαρντ Σκόλνικ, τον βιοχημικό Στούαρτ Σράιμπερ και τον ογκολόγο Τζόναθαν Σίμονς.

Περιγράφουν τον ρόλο τους «σαν το ”Πρόγραμμα Μανχάταν” της εποχής του κορωνοϊού», καθώς φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στην πανδημία, όπως η ατομική βόμβα του «Προγράμματος Μανχάταν» έβαλε τέλος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1945. Για να τα καταφέρουν, θέλουν να συνδυάσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους και τα δισεκατομμύρια των δωρητών τους (μεταξύ των οποίων ο συνιδρυτής της PayPal Πίτερ Τιλ, ο Τζιμ Παλότα, ο Στιβ Παλιούκα και ο Μάικλ Μίλκεν) για να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Το λόμπι ήδη κατάρτισε την πρώτη 17σέλιδη έκθεσή του, την οποία φέρεται ότι έχουν διαβάσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς και ο διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ. Σε αυτή επικεντρώνονται σε «ανορθόδοξες μεθόδους», όπως τις αποκαλούν, για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid-19, χωρίς να αποκαλύψουν λεπτομέρειες. Επίσης, φιλτράρουν τις έρευνες απ’ όλο τον κόσμο για να φτάνουν στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ οι πιο έγκυρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This