Απίστευτο! Τα 3/4 των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ισπανία ήταν νοσηλευτές

Must Read

Νοσηλευτές είναι η μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ισπανία, μια τάση που παρατηρείται εδώ και ημέρες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μεταξύ των 867 νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν, το 73% (631) είναι επαγγελματίες υγείας στη χώρα, μία από τις πιο πληγείσες από την πανδημία με συνολικά 25.613 νεκρούς.

Η συγκεκριμένη τάση καταγράφεται εδώ και ημέρες. Από την 28η Απριλίου, το νοσηλευτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 66% (με 5.587 κρούσματα) των περισσότερων από 8.500 νέα κρούσματα στη χώρα.

Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω του μοριακού τεστ PCR και τεστ αντισωμάτων υπερέβη σήμερα τις 250.000, εκ των οποίων το 18% είναι νοσηλευτές (43.956).

Σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Μαδρίτης και της Καταλονίας, σχεδόν το 11% του προσωπικού προσβλήθηκε από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας, υπογράμμισε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών, ο γιατρός Φερνάνδο Σιμόν.

«Η ασθένεια εκδηλώθηκε με ηπιότερα συμπτώματα» στους νοσηλευτές λόγω της μικρότερης ηλικίας τους σε σύγκριση με την πλειοψηφία των θυμάτων, συμπλήρωσε ο Σιμόν.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, πολλά νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας κατήγγειλαν την έλλειψη εξοπλισμού προστασίας, όπως οι μάσκες. Αφού παραδέχθηκε ότι υπήρξε έλλειψη, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι εξομάλυνε την τροφοδοσία εξοπλισμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Όμως, πριν από κάποιες ημέρες, ο ισπανικός Σύλλογος Γιατρών των Κέντρων Υγείας συνέχισε να εκφράζει την «ανησυχία του για την έλλειψη επαρκών μέσων» προστασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This