Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μοσχογαλή η… ύποπτη για την μετάδοση του κορωνοϊού στον άνθρωπο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας και έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Επομένως, οι «παράξενες» στιγμές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια κατάσταση.

• Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να άρχισε να διαδίδεται ακόμη και από τον περασμένο Οκτώβριο, υποστηρίζουν ερευνητές του University of College London. Χάρη στην ανάλυση δειγμάτων από 7.500 ασθενείς με Covid-19, εκτιμούν ότι ένα μόνο στέλεχός του πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ 6 Οκτωβρίου και 11 Δεκεμβρίου 2019. Από τότε ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται διαρκώς, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν γίνεται πιο επιθετικός ή όχι.

• Τη μοσχογάλη την ξέρετε; Πιθανώς όχι, όπως οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε τον παγκολίνο μέχρι που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη μετάδοση του Covid-19 στον άνθρωπο. Τώρα ο Γάλλος ερευνητής Μαριαντέκ Λε Γκιλ υποστηρίζει ο ενδιάμεσος οργανισμός στον οποίο «στάθμευσε» ο κορωνοϊός των νυχτερίδων προτού μεταδοθεί στους ανθρώπους δεν ήταν ο παγκολίνος, αλλά η ασιατική μοσχογάλη. Πρόκειται για άγριο ζώο που τρέφεται και με νυχτερίδες, το κρέας του οποίου θεωρείται «έδεσμα» στην Κίνα.

• Στη «μαύρη αγορά» στρέφονται άνδρες και γυναίκες στην Ιρλανδία για να… κουρευτούν! Ο πρόεδρος της Ένωσης Κομμωτών της χώρας Ντάνιελ Κένεντι κατήγγειλε ότι, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά τα κομμωτήρια μέχρι στις 20 Ιουλίου, πολλοί κομμωτές και κομμώτριες κουρεύουν παράνομα πελάτες, απαιτώντας σαν να ήταν μαυραγορίτες το ποσό των 200 ευρώ για κάθε κούρεμα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ