Μοσχογαλή η… ύποπτη για την μετάδοση του κορωνοϊού στον άνθρωπο

Must Read

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας και έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Επομένως, οι «παράξενες» στιγμές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια κατάσταση.

• Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να άρχισε να διαδίδεται ακόμη και από τον περασμένο Οκτώβριο, υποστηρίζουν ερευνητές του University of College London. Χάρη στην ανάλυση δειγμάτων από 7.500 ασθενείς με Covid-19, εκτιμούν ότι ένα μόνο στέλεχός του πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ 6 Οκτωβρίου και 11 Δεκεμβρίου 2019. Από τότε ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται διαρκώς, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν γίνεται πιο επιθετικός ή όχι.

• Τη μοσχογάλη την ξέρετε; Πιθανώς όχι, όπως οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε τον παγκολίνο μέχρι που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη μετάδοση του Covid-19 στον άνθρωπο. Τώρα ο Γάλλος ερευνητής Μαριαντέκ Λε Γκιλ υποστηρίζει ο ενδιάμεσος οργανισμός στον οποίο «στάθμευσε» ο κορωνοϊός των νυχτερίδων προτού μεταδοθεί στους ανθρώπους δεν ήταν ο παγκολίνος, αλλά η ασιατική μοσχογάλη. Πρόκειται για άγριο ζώο που τρέφεται και με νυχτερίδες, το κρέας του οποίου θεωρείται «έδεσμα» στην Κίνα.

• Στη «μαύρη αγορά» στρέφονται άνδρες και γυναίκες στην Ιρλανδία για να… κουρευτούν! Ο πρόεδρος της Ένωσης Κομμωτών της χώρας Ντάνιελ Κένεντι κατήγγειλε ότι, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά τα κομμωτήρια μέχρι στις 20 Ιουλίου, πολλοί κομμωτές και κομμώτριες κουρεύουν παράνομα πελάτες, απαιτώντας σαν να ήταν μαυραγορίτες το ποσό των 200 ευρώ για κάθε κούρεμα.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This