ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟυάσινγκτον: Οι δηλώσεις Τραμπ στο παρθενικό «Συμβούλιο της Ειρήνης»

Ουάσινγκτον: Οι δηλώσεις Τραμπ στο παρθενικό «Συμβούλιο της Ειρήνης»

«Παρών» στο Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ουάσινγκτον η παρθενική συνεδρίαση για το «Συμβούλιο της Ειρήνης» που ίδρυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία συμμετέχουν αντιπρόσωποι από χώρες που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή τους σε αυτό, αλλά και από χώρες που δίνουν το «παρών» στο «Ινστιτούτο της Ειρήνης» στην αμερικανική πρωτεύουσα ως απλοί παρατηρητές, όπως η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ:

  • Τραμπ προς Όρμπαν: «Έχεις την πλήρη και ολοκληρωτική μου υποστήριξη, το επαναλαμβάνω».

Σημειώνεται πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάθεται δίπλα – δίπλα με τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, καθώς ακούνε τον Αμερικανό πρόεδρο να τούς επαινεί.

  • Τραμπ προς τον πρωθυπουργό του Κατάρ: «Χρειάζεστε ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων επειδή κάνετε τόσο καλό, και σας βλέπουν ως κακό. Δεν είστε κακός. Μας βοηθάτε τόσο πολύ, και είστε ένας τόσο καλός σύμμαχος. Θέλω απλώς να το ξέρει ο κόσμος αυτό».
  • Τραμπ προς τον πρόεδρο της Παραγουάης Σαντιάγκο Πένια: «Δεν μου αρέσουν οι νέοι, όμορφοι άντρες».
  • Τραμπ για Ινδία – Πακιστάν: «Καταρρίφθηκαν έντεκα αεροσκάφη — πολύ ακριβά αεροσκάφη».
  • Τραμπ για Αλίγιεφ (πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν) και Πασινιάν (πρωθυπουργός της Αρμενίας): «Νομίζω ότι έχουν γίνει φίλοι. Δεν είμαι σίγουρος αν μου επιτρέπεται να το πω αυτό, αλλά νομίζω ναι».
  • Τραμπ για πρόεδρο της FIFA: «Όλοι εδώ είναι επικεφαλής μιας χώρας, εκτός από τον Τζιάνι — αλλά είναι επικεφαλής του ποδοσφαίρου, οπότε αυτό δεν είναι και τόσο άσχημα. Σωστά, Τζιάνι; Νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο η δουλειά σου».
  • Τραμπ για Ιράν: «Είχαμε καλές συνομιλίες με το Ιράν. Πρέπει να κάνουμε μια ουσιαστική συμφωνία, διαφορετικά θα συμβούν άσχημα πράγματα. Σε 10 ημέρες περίπου θα ξέρουμε για το τι θα συμβεί με το Ιράν. Δεν μπορούν να έχουν πυρηνικά όπλα. Έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε με το Ιράν. Ίσως πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπάνω».
  • Τραμπ: «Μόλις παράγγειλα ακόμα 22 βομβαρδιστικά B2…».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης