Η επιδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Επομένως, οι «παράξενες» στιγμές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια κατάσταση.
• Διαφημιστική εταιρία στην Κολομβία παρουσίασε νοσοκομειακά κρεβάτια που μπορούν να μετατραπούν σε φέρετρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και στα δύο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κρεβάτι από χαρτόνι, με μεταλλικές ράγες αριστερά και δεξιά, σαν νοσοκομειακό κρεβάτι-φορείο, το οποίο μπορεί να κλείσει από πάνω με καπάκι σε περίπτωση που ο ασθενής καταλήξει, λειτουργώντας και ως κάσα. Τα κρεβάτια-φέρετρα 2 σε 1 αντέχουν βάρος 150 κιλών και κοστίζουν μόλις 78 ευρώ.
• Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σημειώνουν και πάλι αύξηση στη Γερμανία, λίγες ημέρες αφού οι Αρχές ανακοίνωσαν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας ανησυχία ότι η πανδημία ενδέχεται να βγει ξανά εκτός ελέγχου. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε χθες ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής (R) ανέβηκε στο 1,1, κάτι που σημαίνει ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μεταδίδει τον κορωνοϊό σε 1,1 άλλους. Όταν ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 1, ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση.
• Ένας Ινδός φαρμακοποιός πέθανε και ο διευθυντής του νοσηλεύεται, αφού ήπιαν ένα «φίλτρο» δικής τους επινόησης, ελπίζοντας ότι θα θεράπευαν την ασθένεια Covid-19. Οι δύο άνδρες εργάζονταν για μια εταιρεία του Τσενάι, που ειδικεύεται στη φυτοθεραπεία, και δοκίμασαν στους εαυτούς του το υποτιθέμενο φάρμακο, ένα μείγμα μονοξειδίου του αζώτου και νιτρικού νατρίου. Ο φαρμακοποιός «συνέλαβε» την ιδέα αυτή έπειτα από έρευνα που έκανε στο διαδίκτυο και αγόρασε τα συστατικά από μια τοπική αγορά.
• Σάλο προκάλεσε η παραδοχή της ηθοποιού των ταινιών «Χάρι Πότερ» Μίριαμ Μαργκόλις ότι ήλπιζε να πεθάνει από κορωνοϊό ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Μου ήταν δύσκολο να μη θέλω να πεθάνει ο Μπόρις Τζόνσον. Ήθελα να πεθάνει. Μετά σκέφτηκα ότι δεν ήθελα να γίνω το είδους του ανθρώπου που εύχεται να πεθάνουν άλλοι» είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε πώς πιστεύει ότι διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία, προσθέτοντας: «Μετά ήθελα να βελτιωθεί η υγεία του, όπως και έγινε. Όμως δεν βελτιώθηκε σαν άνθρωπος».
• Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 280.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Περισσότερα από 4.126.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 195 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας και τουλάχιστον 1.453.000 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.