ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟ ΥΠΕΞ του Ομάν καταγγέλλει: Το Ιράν ήταν έτοιμο για συμφωνία αλλά το βομβάρδισαν

Ο ΥΠΕΞ του Ομάν καταγγέλλει: Το Ιράν ήταν έτοιμο για συμφωνία αλλά το βομβάρδισαν

Το σουλτανάτο είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης

Σε σοβαρότατες αποκαλύψεις προέβη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Μπαντρ μπιν Χαμάντ Αλ Μπουσαϊντΐ, υποστηρίζοντας πως το Ιράν είχε αποδεχτεί τους όρους των Ηνωμένων Πολιτειών για το πυρηνικό του πρόγραμμα και, παρ’ όλα αυτά, το βομβάρδισαν.

Ο Αλ Μπουσαϊντΐ, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του στις διαπραγματεύσεις, καθότι το σουλτανάτο είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Face the Nation» του δικτύου CBS πως την Παρασκευή (27/2) είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Μηδενική συσσώρευση εμπλουτισμένου ουρανίου

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν υποστήριξε πως η Τεχεράνη είχε συμφωνήσει στη ρύθμιση για το πυρηνικό της πρόγραμμα, η οποία αφορά στη μηδενική συσσώρευση εμπλουτισμένου ουρανίου.

Αν η δήλωσή του αληθεύει, επιβεβαιώνονται όσοι θεωρούν πως η επίθεση στο Ιράν πραγματοποιήθηκε μετά από ασφυκτικές πιέσεις του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης