«Αρπακτικό» χωρίς ηθική ο Ερντογάν: Καλεί τουρίστες για διακοπές κρύβοντας τα θύματα και τις «τρύπες» στην Υγεία

Must Read

Σαν αρπακτικό που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, με στόχο να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη σε όλα τα επίπεδα, συμπεριφέρεται η Τουρκία. Αδιαφορώντας για την επέκταση της πανδημίας του κορωνοϊού στο εσωτερικό της και με δεδομένες τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει η κρίση και στην οικονομία της χώρας, μέσω μιας επιχείρησης «τουριστικής γοητείας» θέλει να προσελκύσει ξένους επισκέπτες εν όψει καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού βρίσκονται στη διαδικασία αποστολής επιστολών προθέσεων προς περίπου 70 χώρες, από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στην Τουρκία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι σε συνέντευξή του στο CNN Turk, η επιστολή περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης της τήρησης των μέτρων κατά του Covid-19 και στοιχεία για τις υποδομές υγείας της Τουρκίας, «που μας προβάλλουν ως “success story”, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές».

Ανέφερε επίσης πως στο κείμενο της επιστολής θα επισυνάπτονται πίνακες και αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Τουρκία, τις μονάδες ΜΕΘ και τα νοσοκομειακά ελικόπτερα, με σκοπό να πειστούν οι υποψήφιοι επισκέπτες πως φτάνοντας στη χώρα θα είναι ασφαλείς.

Αφού, όπως είπε ακόμη ο Ερσόι, θα ακολουθήσει σε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών και κύκλος τηλεφωνημάτων για να γίνουν οι επαφές με τους ομολόγους τους στο εξωτερικό, το τουρκικό υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό πως σχεδιάζει να εγκαταστήσει κέντρα ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό στα αεροδρόμια των μεγάλων τουριστικών προορισμών. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, παρά τις απόπειρες για την τόνωση της επισκεψιμότητας στη χώρα το καλοκαίρι, όταν ο υπουργός ρωτήθηκε για την εκτίμηση της τουριστικής κίνησης δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος.

«Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες ελπίδες»

«Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες ελπίδες. Εάν μπορέσουμε να ανοίξουμε περίπου το 50-60% (σ.σ.: των τουριστικών εγκαταστάσεων), θα το θεωρούσα επιτυχία σε αυτή τη μεταβατική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμηση που σε αριθμούς θα απέχει πολύ, βέβαια, από άλλες χρονιές, καθώς η Τουρκία είχε ρεκόρ επισκεπτών το 2019 με 51.900.000 τουρίστες και έσοδα 34,5 δις. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με το 2018.

Την ίδια στιγμή, με τις σχέσεις της με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ να διέρχονται τεράστια κρίση, λόγω των επαφών με τη Μόσχα, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, η Τουρκία επιμένει να επενδύει στη «διπλωματία της μάσκας».

Στην αποστολή δηλαδή -όπου είναι δυνατόν- ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, σε χώρες που έχουν ελλείψεις, με στόχο να διαφημιστεί η «τουρκική αλληλεγγύη». Ήδη η Άγκυρα, με εμφανές το σήμα της τουρκικής σημαίας και τις προεδρικές σφραγίδες, έστειλε αεροπορικώς εκατοντάδες κιβώτια με ιατρικό εξοπλισμό σε 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Ωστόσο, η προχειρότητα ήταν αυτή που χαρακτήρισε την Άγκυρα, ειδικά στην περίπτωση αποστολής βοήθειας προς τη Βρετανία. Σύμφωνα με τον «Guardian», οι 400.000 ρόμπες ιατρών και νοσηλευτών που έστειλε η Τουρκία τον περασμένο μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως βοήθεια αποδείχθηκε πως ήταν ελαττωματικές, με αποτέλεσμα το φορτίο να παραμένει έως σήμερα σε αποθηκευτικό χώρο στο αεροδρόμιο Χίθροου, με την προοπτική να επιστραφεί στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This