27-5-2020

Κομισιόν: «Ναι» στις μάσκες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια, «όχι» στις κενές θέσεις

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει σήμερα τις οδηγίες της για τον τουρισμό στα χρόνια του κορωνοϊού, όπου, μεταξύ άλλων αναμένεται να ζητήσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξουν τα σύνορά τους και να προτείνει να παραταθεί έως 30 Ιουνίου ο περιορισμός για μη αναγκαία ταξίδια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται, επίσης, να ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας τόσο εν πτήσει, όσο και στους χώρους των αεροδρομίων θα πρέπει να είναι υποχρεωτική.

Η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν, για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν θα θέσει τα πλαίσια για το πώς θα πάνε φέτος διακοπές οι Ευρωπαίοι, όσοι πάνε κι όπου πάνε. Και θα εκδώσει μια σειρά από οδηγίες για να μπορούν οι πολίτες να μείνουν σε ξενοδοχεία, να πάνε σε εστιατόρια και σε παραλίες με ασφάλεια, ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι κυβερνήσεις να λάβουν υπ’ όψιν τις ατομικές ανάγκες των πολιτών τους

Σύμφωνα με το σχέδιο, που είναι σε γνώση του Reuters, η Κομισιόν ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν υπ’ όψιν τις ατομικές ανάγκες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ε.Ε..

Παράλληλα, θα προτείνει την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι εθελοντική. Οι εφαρμογές θα πρέπει, επίσης, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά στην ΕΕ, ανέφερε το έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW