Περσικός: Θερμό επεισόδιο από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»

Must Read

Παρολίγο «θερμό» επεισόδιο στο Περσικό Κόλπο, καθώς τρία πάνοπλα Ιρανικά πλοία προσπάθησαν να καταλάβουν Βρετανικό τάνκερ που έπλεε στην περιοχή.

Το βρετανικό δεξαμενόπλοιο British Heritage σώθηκε την τελευταία στιγμή μετά την παρέμβαση του πλοίου του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Montrose, το οποίο μπήκε ανάμεσα στα πλοία και προειδοποίησε τα Ιρανικά σκάφη να φύγουν, χωρίς ωστόσο να ρίξει προειδοποιητικές βολές.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε τις κινήσεις των Ιρανών «αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο».

Υπενθυμίζουμε ότι η Τεχεράνη προ ημερών είχε απειλήσει με αντίποινα μετά την κατάληψη ενός Ιρανικού πλοίου στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ. Ωστόσο, επισήμως το Ιράν αρνείται κάθε ανάμιξη στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς τα τρία σκάφη ανήκαν στους Φρουρούς της Επανάστασης.
Το περιστατικό συνέβη κοντά στο νησί Αμπού Μούσα, την ώρα που το δεξαμενόπλοιο ετοιμαζόταν να περάσει τα Στενά του Χορμούζ.

Σύμφωνα με το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, η φρεγάτα που προστάτεψε το τάνκερ παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος σε διεθνή ύδατα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This