Πέμπτη 13/5/2021

Ο δικτάτορας Ερντογάν φυλακίζει ακόμα και δημάρχους «εχθρούς» του

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το γεγονός ότι οι αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι διαχειρίζονται επιτυχημένα την υγειονομική κρίση, αυξάνοντας τα ποσοστά δημοφιλίας τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράσεις του Μανσούρ Γιαβάς, δημάρχου της Αγκυρας, και του ομολόγου του της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έχουν τεράστια απήχηση στους πολίτες και συγκεντρώνουν εγκωμιαστικά σχόλια, παρά τα εμπόδια που τους θέτει ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των δύο δημάρχων που προέρχονται από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) είναι τέτοια που εμφανίζονται πλέον ως δυνάμει αντίπαλοι του Ερντογάν. Αυτό οδηγεί τον Τούρκο πρόεδρο να τους καταργήσει διάφορες καμπάνιες που οργανώνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να οργανώσει αργότερα ο ίδιος αντίστοιχες.

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν γίνεται σαφής, καθώς χθες εξαπέλυσε νέο «πογκρόμ» κατά πέντε «φιλόκουρδων» δημάρχων, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Οι δήμαρχοι των πόλεων Σιίρτ, Ιγκντίρ και τριών άλλων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, προφυλακίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από διοικητικούς που ορίστηκαν από την κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ