Για «κατασκοπία» υπαλλήλων και πελατών κατηγορούνται στελέχη της IΚΕΑ France

Must Read

Για κατασκοπία υπαλλήλων και πελατών της, με τη συνέργεια αξιωματούχων της αστυνομίας, κατηγορούνται από γαλλικό δικαστήριο η ΙΚΕΑ France και 15 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην διευθυντές της εταιρίας και αρκετοί αστυνομικοί.

Η θυγατρική στη Γαλλία του σουηδικού γίγαντα επίπλων και τα φυσικά πρόσωπα κατηγορούνται από την εισαγγελία των Βερσαλλιών ότι είχαν δημιουργήσει έναν εκτεταμένο μηχανισμό κατασκοπίας.

Η εταιρία και οι κατηγορούμενοι, όπως οι πρώην διευθυντές της ΙΚΕΑ France Στεφάν Βανοβέρμπεκε και Ζαν-Λουΐ Μπαγιό, παραπέμπονται στο δικαστήριο των Βερσαλλιών για παράνομη συλλογή και αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, αδίκημα που αφορά ειδικότερα τη χρονική περίοδο 2009-2012.

Θύματά τους, όπως αποκάλυψε στις αρχές του 2012 το σατιρικό εβδομαδιαίο έντυπο «Canard Enchaîné», ήταν υπάλληλοι της ΙΚΕΑ France, κυρίως όσοι ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δραστηριότητα που ενοχλούσε τη διεύθυνση της εταιρίας. Επίσης παρακολουθούνταν πελάτες της εταιρίας οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και βρίσκονταν σε αντιδικία μαζί της.

Στόχος του μηχανισμού κατασκοπίας ήταν η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το ποινικό μητρώο ή με την κατάσταση του τραπεζικού τους λογαριασμού. Για να πετύχει τον σκοπό της, η εταιρία φέρεται ότι χρημάτιζε αξιωματούχους της αστυνομίας που είχαν πρόσβαση στο αχανές αρχείο της αστυνομίας STIC, που καταγράφει τους δράστες και τα θύματα εγκλημάτων, έτσι ώστε να τους διαβιβάζουν εμπιστευτικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This