Άνοιξαν τα σύνορα τους οι χώρες της Βαλτικής

Must Read

Έναν «ταξιδιωτικό θάλαμο» μέσα στην Ευρώπη άνοιξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι χώρες της Βαλτικής, ανοίγοντας τα μεταξύ τους σύνορα και επιτρέποντας τις μετακινήσεις. Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία άνοιξαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα σύνορα σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους. Πολίτες και κάτοικοι αυτών των χωρών θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη μία στην άλλη χωρίς επιβεβλημένη καραντίνα, όπως θα ισχύει για τους ταξιδιώτες που έρχονται εκτός αυτών.

«Ο “ταξιδιωτικός θάλαμος” της Βαλτικής είναι μια ευκαιρία για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, μια αχτίδα ελπίδας για τους ανθρώπους ότι η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα» δήλωσε ο Λιθουανός πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις. «Οι χώρες της Βαλτικής είναι στενοί εταίροι, έχουν παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση και οι οικονομίες τους είναι αλληλένδετες, οπότε η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και των προϊόντων είναι πολύ σημαντική για την περιοχή» επισήμανε ο Αρνόλντας Πρανκεβίσιους, εκπρόσωπος της Κομισιόν στη Λιθουανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία είναι οι τρεις πιο φτωχές χώρες της ευρωζώνης και αναμένουν οι οικονομίες τους να συρρικνωθούν κατά 7% με 8% φέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This