Παρασκευή 7/5/2021

Άνοιξαν τα σύνορα τους οι χώρες της Βαλτικής

Έναν «ταξιδιωτικό θάλαμο» μέσα στην Ευρώπη άνοιξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι χώρες της Βαλτικής, ανοίγοντας τα μεταξύ τους σύνορα και επιτρέποντας τις μετακινήσεις. Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία άνοιξαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα σύνορα σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους. Πολίτες και κάτοικοι αυτών των χωρών θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη μία στην άλλη χωρίς επιβεβλημένη καραντίνα, όπως θα ισχύει για τους ταξιδιώτες που έρχονται εκτός αυτών.

«Ο “ταξιδιωτικός θάλαμος” της Βαλτικής είναι μια ευκαιρία για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, μια αχτίδα ελπίδας για τους ανθρώπους ότι η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα» δήλωσε ο Λιθουανός πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις. «Οι χώρες της Βαλτικής είναι στενοί εταίροι, έχουν παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση και οι οικονομίες τους είναι αλληλένδετες, οπότε η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και των προϊόντων είναι πολύ σημαντική για την περιοχή» επισήμανε ο Αρνόλντας Πρανκεβίσιους, εκπρόσωπος της Κομισιόν στη Λιθουανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία είναι οι τρεις πιο φτωχές χώρες της ευρωζώνης και αναμένουν οι οικονομίες τους να συρρικνωθούν κατά 7% με 8% φέτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ