Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν προχώρησε σε μια ανάρτηση του στο X βάσει της οποίας κάνει γνωστό πως ήδη 14 εκατ. πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί για να πολέμήσουν και να δώσουν και την ψυχή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.
Η ανάρτηση του προέδρου του Ιράν
«Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια περήφανοι Ιρανοί έχουν μέχρι στιγμής εγγραφεί για να θυσιάσουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Ιράν. Κι εγώ επίσης ήμουν, είμαι και θα παραμείνω αφοσιωμένος στο να δώσω τη ζωή μου για το Ιράν».
More than 14 million proud Iranians have so far registered to sacrifice their lives to defend Iran. I too have been, am, and will remain devoted to giving my life for Iran. https://t.co/B9GBHAAEMu
— Masoud Pezeshkian (@drpezeshkian) April 7, 2026
Έκκληση από τον Ιρανό πρεσβευτή στο Κουβέιτ
Ο Ιρανός πρεσβευτής στο Κουβέιτ απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες του Κόλπου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί μια πιθανή τραγωδία, μόλις λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο απειλεί τις υποδομές του Ιράν.
«Ελπίζουμε οι χώρες της περιοχής να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και πολιτικά μέσα ώστε να μην συμβεί μια καταστροφή στην περιοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μοχαμάντ Τουτουντζί.
Δείτε επίσης:







