Παρασκευή 7/5/2021

Παρά την… καλπάζουσα ανεργία στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της FED αισιοδοξεί για ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη

Η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει θεμελιώδεις διαφορές με τη μεγάλη ύφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει εμβόλιο και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην εκπομπή 60 minutes του CBS. «Δεν πιστεύω διόλου ότι αυτό είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», απάντησε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι επίκειται μεγάλη ύφεση, παρόμοια με αυτή της δεκαετίας του 1930, λέγοντας πως η αμερικανική οικονομία πήγαινε καλά προτού ξεσπάσει η πανδημία, οι τράπεζες είναι ισχυρές και οι Αρχές αντιδρούν με επαρκή, κατ’ αυτόν, τρόπο.

Ωστόσο, οι προβλέψεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ για το εγγύς μέλλον είναι ζοφερές. Ο Τζερόμ Πάουελ εκτίμησε πως δεν αποκλείεται το επίπεδο της ανεργίας να κυμανθεί το προσεχές διάστημα μεταξύ του 20% και του 25% και η πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο να φτάσει ακόμα και το 30%, κάτι που θα μπορούσε να γίνει εύκολα, όπως προειδοποίησε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ