Δήμαρχος Μόσχας: Περί τους 18.000 είναι οι ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης

Must Read

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μόσχας περίπου 18.000 ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου της πόλης, Σεργκέι Σομπιάνιν. 

Σε σημερινές δηλώσεις του στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-1», ο δήμαρχος της Μόσχας τόνισε πως «το να πούμε ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό, θα ήταν μια ανεύθυνη δήλωση. Στα νοσοκομεία σήμερα βρίσκονται περίπου 18.000 άνθρωπο, οι οποίοι ασθενούν σοβαρά».

Ο Σομπιάνιν είπε ότι οι αρχές της Μόσχας πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες, στις προβλέψεις που έκαναν, δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο στα μέσα Μαΐου η εξάπλωση του κορωνοϊού να φθάσει σε τέτοια κορύφωση, που το σύστημα ιατρικής περίθαλψης να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση μεγάλου άγχους. Ωστόσο όπως είπε, η πρόβλεψη αυτή δεν επαληθεύθηκε και αυτό έγινε χάρη στους κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις των αρχών και τήρησαν τα μέτρα προστασίας.

Συνολικά, στην Μόσχα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 149.607 κρούσματα, ενώ από τις 12 Μαΐου οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και γάντια στα μέσα μαζική μεταφοράς, στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This