Έσφιξε τα χαλινάρια ο Δένδιας σε Μαξίμου και Αποστολίδη

Πρωτοφανής παρέμβαση του υπουργού εξωτερικών που όμοια της δεν έχουμε δει στη μεταπολίτευση

Must Read

Σε θεματοφύλακά των κόκκινων γραμμών του έθνους εξελίσσεται ο Νίκος Δένδιας. Η παρέμβαση του εχθές στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι ιστορική σημασίας, διότι για πρώτη φορά υπουργός εξωτερικών φέρεται να υψώνει τείχος άμυνας των εθνικών συμφερόντων, απέναντι στον ίδιο τον πρωθυπουργό που τον εξέλεξε!

Η παρέμβαση του Νίκου Δένδια ήταν ουσιαστικά απάντηση στην παλαιότερη συνέντευξη του πρέσβη ε.τ., κυρίου Αποστολίδη ο οποίος θα είναι και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρέσβης λοιπόν σε συνέντευξή του 2017 στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, είχε ξεκαθαρίσει πως οι διερευνητικές επαφές δεν αφορούν τον καθορισμό της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας όπως επιθυμεί η Ελλάδα, αλλά ξεκινούν με θέμα χωρικών υδάτων! Γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της κόκκινης γραμμής που έχει θέσει η Ελλάδα μετά την πτώση του καθεστώτος Σημίτη.

Η επαναφορά της συγκεκριμένης συνέντευξης, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο εξωτερικών. Διότι τα λεγόμενα του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, εφόσον δεν έχουν ανακληθεί από τον ίδιο, συνιστούν μία επικίνδυνη κατάσταση η οποία έπρεπε να αναχαιτιστεί. Αλλά κυρίως, έπρεπε να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο δεν είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κυρίου Αποστολίδη, τουλάχιστον σε επίπεδο ανοχής από την Ελληνική πλευρά.

«Ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται το χωρικά ύδατα!»

Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του Νίκου Δένδια. Με αποδέκτες τόσο την Τουρκία αλλά κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου και τον επικεφαλής που έχει ορίσει, τον κύριο Αποστολίδη.

Δεν είπε λ.χ. ότι «Ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα διαπραγματευθεί τα χωρικά ύδατα». Μεταφέροντας δηλαδή κάποια επίσημη θέση της κυβέρνησης. Αλλά αναφέρθηκε στην γενική αρχή, την κόκκινη γραμμή, όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μετά το 2004. Δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και στο Μέγαρο Μαξίμου την εθνική γραμμή που υποχρεούται να ακολουθήσει. Θέση που εφόσον ειπώθηκε από τα χείλη του υπουργού εξωτερικών, καθίσταται δεσμευτική και για τον επικεφαλής κύριο Αποστολίδη. Εάν λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα πρέπει να διαψεύσει την θέση του κύριου Δένδια. Κάτι που θεωρείται πλέον αδιανόητο και θα οδηγούσε σε ευθεία πολιτική κρίση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This