Σάββατο 24/7/2021

Εμφανίστηκε ως «αντί – Δένδιας» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά την λάθος στιγμή

Ατυχής η εμφάνιση του πρώην επιτρόπου στην σκιά των εξελίξεων

Εντέλει στην πολιτική πρέπει να έχεις και τύχη. Διότι η τύχη σε βοηθά να αποφύγεις έναν κακό συγχρονισμό που μπορεί να ακυρώσει όλη την πολιτική σου παρουσία.

Σας είχα ενημερώσει εδώ και ημέρες ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει παρών για να ενισχύσει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με την εμπειρία και την σοφία του. Αυτό αποδείχτηκε σήμερα το πρωί, όταν ο τέως επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.

Και τι είπε; Αυτό που σας αποκάλυπτα. Έκανε μαθήματα εξωτερικής πολιτικής. Φυσικά, συμφώνησε με την τακτική που ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας, όχι όμως γενικά αλλά για την διαφαινόμενη επίσκεψη του στην Άγκυρα. Για παράδειγμα δεν είπε τίποτα αναφορικά με τις κυρώσεις. Τις οποίες επιθυμεί ο Νίκος Δένδιας δεν θέλει όμως το μέγαρο Μαξίμου. Και είναι το φλέγον θέμα μετά και την αποκάλυψη του Reuters ότι ακόμα και ο Μπάιντεν πίεσε την Ευρώπη για να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

Πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει συνολική τοποθέτηση, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού του θεωρεί τον εαυτό του καταλληλότερο από τον Νίκο Δένδια για το υπουργείο εξωτερικών. Αυτός είναι και ο λόγος που σήκωσε την σημαία της διαλλακτικότητας απέναντι στην Τουρκία, σηκώνοντας παράλληλα σημαία προς το μέγαρο Μαξίμου, ότι είναι εδώ εάν χρειαστούν κάποιον πιο «διαλλακτικό» από τον Νίκο Δένδια.

Κάπου εκεί όμως του χτύπησε την πόρτα η ατυχία. Εκεί που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριζε την αναγκαιότητα του διαλόγου και την πτώση των τόνων με την Τουρκία, έσκασε η αποκάλυψη από το Nordic Monitor. Με το σχέδιο της τουρκικής εισβολής σε ελληνικά νησιά.

Και έμεινε ένας Δημήτρης Αβραμόπουλος να εμφανίζεται ως διαλλακτικός, την απολύτως λάθος στιγμή. Ατυχία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ