ΣΥΡΙΖΑ και «σιχαμένιοι»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει κάποιες απαντήσεις για το σκάνδαλο Φουρθιώτη

Must Read

Τεράστια ερωτηματικά για την ανοχή που επιδείκνυε ο ΣυΡιζΑ στο φαινόμενο Φουρθιώτη, προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για την παράνομη σύλληψη της τέως βουλευτών του ΣυΡιζΑ Ελένης Αυλωνίτη μετά από μήνυση του γνωστού παρουσιαστή.

Τα όσα αποκαλύπτει ο έγκριτος ποινικολόγος Ιωάννης Απατσίδης στην εφημερίδα Documento, προκαλούν ανατριχίλα. Αφού περιγράφουν μία απίστευτη καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός Έλληνα πολίτη, δεν έχει σημασία εάν ήταν βουλευτής, μετά από τις «διαταγές» ενός ανθρώπου που σήμερα κατηγορείται για μία σειρά κακουργημάτων. Μιλάμε για μία σειρά γεγονότων που πιθανόν να τα έχουμε συναντήσει μόνον στην Τουρκία και το Ιράν.

Με κορωνίδα φυσικά την σύλληψη της Ελένης Αυλωνίτου παρότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο, γεγονός που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Για να μην αναφερθώ και στην πρόθεση των αστυνομικών να διατάξουν κατ’ οίκον έρευνα στην οικία της Ελένης Αυλωνίτου για… συκοφαντική δυσφήμιση (!!), ενέργεια που παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα.

Τέτοιες διαταγές δίνει μόνο ο Ερντογάν για αντιφρονούντες δημοσιογράφους και επισύρει την οργή της παγκόσμιας κοινότητας.

Και όμως, αυτά τα έκτροπα συνέβησαν στην Ελλάδα του 2021. Όπου ευτυχώς οι Έλληνες εισαγγελείς ακύρωσαν πάραυτα αυτές τις μεθοδεύσεις.

Η υπόθεση όμως συνιστά απειλή για το ίδιο το πολίτευμα. Ένας κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων φαίνεται ότι είχε τον πλήρη έλεγχο σε στελέχη των διωκτικών αρχών, τα οποία έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα. Καταστρατήγησαν λοιπόν το ίδιο το Σύνταγμα για χάρη του παρουσιαστή. Αυτό το γεγονός από μόνο του πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η ύποπτη σιωπή του ΣυΡιζΑ

Έψαξα λοιπόν να βρω τις επίσημες τοποθέτησης του ΣυΡιζΑ για τα συγκεκριμένα ανοσιουργήματά κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ε, λοιπόν, το κόμμα που παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έβγαλε ούτε μισή αράδα ανακοίνωση, την ώρα που ένα στέλεχος του διωκόταν ανελέητα από ένα σύστημα που παραπέμπει σε οργανωμένο παρακράτος. Ούτε μία λέξη!

Πως είναι δυνατόν;

Αντίθετα, η συνέχεια είναι ακόμα πιο εξοργιστική. Μετά από αυτόν τον ανελέητο διωγμό μίας Ελληνίδας από ένα σύστημα που λειτουργούσε με όρους παρακράτους, στην εκπομπή του συγκεκριμένου παρουσιαστή είδα έκπληκτος να συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του ΣυΡιζΑ. Μιλάμε για εκπομπές που έγιναν μετά τα συγκεκριμένα συμβάντα που αποτελούν όνειδος για την ίδια τη δημοκρατία.

Μιλάω μάλιστα για πρωτοκλασάτα στελέχη. Όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος!

Τα εξωφρενικά του ΣυΡιζΑ όμως δεν σταματούν εκεί. Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης αποκάλυπτε σημεία και τέρατα για την δράση του παρουσιαστή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προσφεύγει στην προσφιλή του τακτική των μηνύσεων, ο «θεωρητικός της αριστεράς», Νίκος Φίλης, ασκούσε κριτική στον πρωην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους «Ιδεολογικής καθαρότητας»! Άσχετους φυσικά με το συμβάν, αλλά εξαιρετικά ατυχείς αναφορικά με την συγκυρία. Θα μπορούσε ο κύριος Φίλης να ξεκινήσει την αντιδικία επί «ιδεολογικών θεμάτων», μία εβδομάδα αργότερα. Όχι την στιγμή που ο Παύλος Πολάκης συγκρουόταν με ένα παρακράτος. Η ιδεολογική αναζήτηση άλλωστε στον ΣυΡιζΑ, διαρκεί μία δεκαετία. Δεν θα χανόταν ο κόσμος εάν το καθυστερούσα καμιά βδομάδα.

Πλέον ο ΣυΡιζΑ δεν έχει περιθώρια για υπεκφυγές και δικαιολογίες. Η υπόθεση της Ελένης Αυλωνίτου της οποίας τα δικαιώματα παραβιάστηκαν βάναυσα από έναν παρακρατικό μηχανισμό, ήδη καταδεικνύει μία απίστευτη ιδεολογική υποκρισία. Και γεννά πολλά ερωτηματικά.

Εάν ο ΣυΡιζΑ δεν βγει να στηρίξει επισήμως την πρώην βουλευτή του και να καταθέσει καταιγισμό ερωτήσεων στην Βουλή για αυτή την βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μίας Ελληνίδας, τότε δικαίως θα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι οι «σιχαμένιοι» είναι ένα υπερκομματικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This