Πέμπτη 5/8/2021

Η κραυγή αγωνίας Πρετεντέρη για το ενδεχόμενο αιφνίδιας πτώσης της κυβέρνησης

Επιβεβαιώνει το σενάριο επαναληψης του 2011

Μόλις χθες σας ενημέρωνά ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο επόμενος Παπαδήμος σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χάσει την δεδηλωμένη, η εάν από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές δεν αποκτήσει αυτοδυναμία.

Εδώ οφείλουμε να θυμηθούμε ότι ο Παπαδήμος διαδέχτηκε τον εκλεγμένο με τεράστια διαφορά Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και αυτός είχε την απόλυτη ασυλία από τα ΜΜΕ, κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, υποστήριξη από το εξωτερικό και έναν αντίπαλο στο καναβάτσο.

Αυτό ακριβώς υπενθυμίζει στο άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης. Κάνοντας μία σύγκριση των γεγονότων, τότε και τώρα. Η δημοσκοπική υπέροχη Μητσοτάκη σε αντιστοιχία με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, η αιφνίδια πτώση του μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης λόγω των εξελίξεων και όχι της αντιπολίτευσης.

Για το σενάριο Μαργαρίτη Σχοινά δεν λέει φυσικά κάτι, διότι πρώτιστο μέλημα του Γιάννη Πρετεντέρη είναι να αποφευχθούν οι καταστάσεις που οδήγησαν στην πτώση Παπανδρέου. Είναι μία κραυγή αγωνίας δηλαδή προς το μέγαρο Μαξίμου, να αφήσει την αλαζονεία λόγω δημοσκοπήσεων, διότι «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν».
Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης για οποιονδήποτε λόγο, εάν δεν αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, οι χειρότεροι φόβοι του Γιάννη Πρετεντέρη θα γίνουν πραγματικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ