Πρόθυμος να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή διέξοδο στον Κυριάκο ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Το μενού της συνάντησης και η αποκατάσταση του Κυριάκου

Must Read

Οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Αυτό απεδείχθη περίτρανα στην συμπεριφορά του Μάνφρεντ Βέμπερ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος άλλωστε έχει αποδείξει την φιλία και την αφοσίωση του απέναντι στον Κυριάκο, τόσο όταν ο δεύτερος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και σήμερα.

Ενδέχεται μάλιστα να καταφέρει να το πράξει και στο άμεσο μέλλον, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Βέμπερ θα αγωνιστεί προκειμένου ο Κυριάκος να βρει μία καλή θέση στην Ευρώπη, προκειμένου να γλιτώσει τυχόν «τρεχάματα» στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αθήνα, αφού μετά από αυτή, ο Κυριάκος φαινόταν εξαιρετικά ανακουφισμένος. Τόσο ανακουφισμένος που πήγε και διακοπές εν καιρώ πολέμου και οικονομικής κρίσης. Σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με τα παραμύθια Σημίτη, που έβαζε τότε το Βήμα να γράφει ότι «τον ετοίμαζαν για μεγάλη θέση στην ΕΕ», έπειτα από την παράδοση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν απλώς μία μπλόφα για να εκβιάσει την δικαιοσύνη και την κυβέρνηση Καραμανλή ώστε να μην τον κυνηγήσουν.

Εντέλει η απάτη που έκανε με τα Swaps Κρίθηκε παράνομη από την ΕΕ όταν αποκαλύφθηκε, αλλά ο ίδιος φυσικά δεν είχε καμία συνέπεια. Όπως δεν είχε επίσης καμία συνέπεια όταν το μισό υπουργικό του συμβουλίου καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ακόμα και όταν ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη μαύρες σακούλες με δισεκατομμύρια δραχμές, πάλι ο Σημίτης έμεινε στο απυρόβλητο. Το παραμύθι όμως τις δήθεν αξιοποίησης του σε ευρωπαϊκό πόστο, φαίνεται ότι έπιασε.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα φόντα να αποκατασταθεί σε μία ευρωπαΐκή θέση ευθύνης, αφού εκτός από τον Βέμπερ του έχει υποχρέωση και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου άλλωστε έδωσε σε Κοινοπραξία που συμμετέχει η εταιρεία συμφερόντων του συζύγου της ένα αμύθητο ποσό.

Όσοι λοιπόν διαδίδουν ότι το μέλλον του Κυριάκου είναι δυσοίωνο, ενδέχεται να διαψευστούν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This