«Αλφαδιά» του γενικού γραμματέα της Βουλής η «αποστασία» στο Σύλλογο Υπαλλήλων;

Ποιοι ήθελαν να απαλλαγούν από τον «καραμανλικό» πρόεδρο;

Must Read

Συνεχίζεται ο σάλος και οι διαμαρτυρίες στη Βουλή μετά την συγκρότηση στο Σύλλογο Υπαλλήλων τρικομματικού προεδρείου με αντάρτη της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ (που είχε πάρει 54%) να μένει εκτός προεδρείου. Ο μακιαβελικός σχεδιασμός της προεδροποίησης του «αντάρτη» Σπύρου Δημοσχάκη (γιού του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη) προκάλεσε οργή στους διαδρόμους και τα γραφεία του κοινοβουλίου.

Μία ημέρα μετά το κάζο που έπαθε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Σιαμπάνης ψάχνουν να βρουν πως συνέβη η «προδοσία». Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέλαβε 4 από τις 7 έδρες, αλλά ο Σπ. Δημοσχάκης που εξελέγη με τη ΝΔ δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, κάτι που τελικά έκανε και εξελέγη με τις 2 ψήφους του ΚΙΝΑΛ και τη 1 ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος Μυλωνάκη

Η πλευρά Σιαμπάνη μιλά για «προδοσία» και «αποστασία», όμως πίσω από αυτά πάντα κρύβονται κάποιοι που τα οργανώνουν. Ο Γ. Σιαμπάνης κυριαρχούσε χρόνια στην παράταξη της ΝΔ στη Βουλή και τον προσφωνούν ως «πρόεδρο». Ο συνδικαλιστής της ΝΔ έγινε ευρύτερα γνωστός όταν χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του εκθείασε (στον ΣΚΑΪ) τις συνθήκες εμβολιασμού στο Κέντρο Περιστερίου τις οποίες χαρακτήρισε ως «αλφαδιά», προκαλώντας το σχόλιο του παρουσιαστή του ΣΚΑΪ να τον αξιοποιήσει η κυβέρνηση και να τον βάλει σε διαφήμιση!

Όμως ο Γ. Σιαμπάνης έχει ένα ελάττωμα: είναι βαθιά «καραμανλικός». Πιστός στρατιώτης της ΝΔ, αλλά «καραμανλικός». Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγεται ότι αυτό είχε κουράσει την μητσοτακική πτέρυγα που ήθελε να απαλλαγεί από τον Γ. Σιαμπάνη. Την υλοποίηση του σχεδιασμού, σύμφωνα με όσα λέγονται σήμερα στη Βουλή, φέρεται να ανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος κινήθηκε με εντολή Μαξίμου και εν αγνοία του Κώστα Τασούλα! Ο Γ. Μυλωνάκης είναι στενός συνεργάτης και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ λέγεται ότι «διοικεί» παρασκηνιακά την Βουλή (μαζί με τον Μιχάλη Μπεκίρη) για λογαριασμό του συστήματος Μητσοτάκη.

Έτσι φαίνεται ότι επιλέχθηκε ο Σπ. Δημοσχάκης για νέος πρόεδρος και ότι έκλεισαν οι συνεργασίες του «αντάρτη» με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ (που εδώ και χρόνια είχε αποφασίσει να μην ψηφίζει πρόεδρο προερχόμενο από τη Δεξιά).
Επισημαίνεται ότι (όπως αποκάλυψε το newsbreak), όταν προέκυψε το ζήτημα Δημοσχάκη, το Μαξίμου ανέθεσε στον Κ. Τασούλα να λύσει το πρόβλημα και όχι στον άνθρωπό του, που είναι ο Γ. Μυλωνάκης.

Πως τους ξεγέλασε

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν (ακόμα και στον βουλευτή Τ. Δημοσχάκη για τον γιο του) ήταν ασφυκτικές, καθώς και η σύζυγος του Σπ. Δημοσχάκη εργάζεται στις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Δημοσχάκης είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του και με αυτή τη συμφωνία δρομολογήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής.

Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Γ. Σιαμπάνης είπε ότι αποσύρει την δική του υποψηφιότητα προτείνοντας για πρόεδρο την Μαρία Δρακουλάκου που προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ και είναι η πιο στενή του συνεργάτης. «Είμαστε σύμφωνοι;», ρώτησε ο Γ. Σιαμπάνης. «Εν μέρει», απάντησε ο Σπ. Δημοσχάκης και πρόσθεσε: «γιατί θέλω να είμαι και εγώ υποψήφιος!». Ουσιαστικά ο Σπ. Δημοσχάκης κατηγορείται από την πλευρά Σιαμπάνη ότι υπαναχώρησε στη δέσμευσή του και τους παραπλάνησε όταν είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αυτό όμως δείχνει σχεδιασμό, προσθέτουν. Η ουσία είναι ότι η παράταξη της ΝΔ στη Βουλή είναι υπό διάλυση και ότι το Μαξίμου απαλλάχθηκε από τον «κουραστικό» («καραμανλικό») Σιαμπάνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This