Έξαλλος ο Κυριάκος με τον Βέμπερ για το φιάσκο στο ευρωκοινοβούλιο

Κατηγορεί τον μοναδικό φίλο που του έχει απομείνει για τα άδεια έδρανα του ΕΛΚ

Must Read

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα άδεια έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, ήταν ίσως η μεγαλύτερη ταπείνωση που έχει υποστεί Έλληνας πρωθυπουργός στην μεταπολίτευση. Για τον Κυριάκο όμως το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο, διότι είχε προηγηθεί η διθυραμβική του εμφάνιση στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου καταχειροκροτήθηκε όπως δεν έχει χειροκροτηθεί ούτε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα άδεια έδρανα των υπολοίπων παρατάξεων την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος, δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Η αρνητική έκπληξη ήταν η επίθεση που δέχτηκε από την Ευρωομάδα του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά εκεί υπήρχε η «δικαιολογία Κύρτσου».

Αυτό που κλόνισε πραγματικά τον Κυριάκο, ήταν τα άδεια έδρανα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Της παράταξης δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αδελφικού του φίλου, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Ο Κυριάκος κυριολεκτικά δεν πίστευε στα μάτια του. Δεν περίμενε ποτέ να δει ένα τέτοιο θέαμα ειδικά από τη στιγμή που γνώριζε ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συγκεντρώσει κόσμο προκειμένου να δώσει κουράγιο στον Έλληνα φίλο του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βέμπερ προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Κυριάκος όμως δεν έχει δίκιο να του κρατάει κακία, ειδικά από τη στιγμή που είναι ο μοναδικός φίλος που του έχει απομείνει στην Ευρώπη, εκτός φυσικά από την Ούρσουλα της οποίας την φιλία όμως έχει χρυσοπληρώσει με δεκάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος των Ελλήνων φορολογουμένων. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει 35 εκατομμύρια € επιχορήγηση σε εταιρεία η οποία συνδέεται με τον σύζυγο της προέδρου της Κομισιόν. Γι’ αυτό και η Ούρσουλα δεν του χαλάει χατίρι, στα πλαίσια φυσικά του εφικτού.

Ο Βέμπερ όμως προσπάθησε με την ψυχή του να βοηθήσει τον Κυριάκο. Συνάντησε όμως την σφοδρή αντίδραση των μελών και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την οικονομική κατάρρευση και την πίεση που δέχονται από τις κοινωνίες τους, απεχθάνονται πλέον της ΗΠΑ. Θεωρούν ότι η πολιτική του Τζο Μπάιντεν έχει καταστρέψει την ευρωπαΐκή οικονομία την οποία το Λαϊκό Κόμμα υπερασπίζεται διαχρονικά. Έτσι, αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι τον θεωρούν υποχείριο των αμερικανών, λόγω της συμπεριφοράς του και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Κυριάκος δυστυχώς αδυνατεί να καταλάβει την συγκεκριμένη αντίδραση και συνεχίζει να κατηγορεί τον Βέμπερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This