Γέφυρες Βορίδη σε Σαμαρά για την επόμενη μέρα

Το μειονέκτημα του Μάκη στην κούρσα της διαδοχής

Must Read

Ο Μάκης Βορίδης είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο άνθρωπος που έχει τα περισσότερα ερείσματα από όλους σε «κέντρα ισχύος» που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κέντρα με ισχυρή δύναμη πυρός, τόσο οικονομική όσο και επικοινωνιακή.

Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχει δημιουργήσει εσωκομματικό στρατό, όπως για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο χαρακτήρας του Βορίδη δεν του επέτρεπε να ασχολείται με κομματικούς παράγοντες και «γαλάζιους λοχίες», ώστε να αποκτήσει ερείσματα στις τοπικές οργανώσεις αλλά και να κάνει ταπεινά ρουσφέτια σε ψηφοφόρους. Αντίθετα, υπερισχύει στις δημόσιες σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες, τους οποίους έχει εξυπηρετήσει αλλά και τον εμπιστεύονται θεωρώντας τον απείρως σοβαρότερο από τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο Βορίδης όμως έχει άλλο ένα μεγάλο όπλο στην φαρέτρα του: Τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις και ουδέποτε «πούλησε». Αντίθετα, σε κάθε κλήση του πρώην πρωθυπουργού ο υπουργός εσωτερικών, απαντούσε σε κλάσματα δευτερολέπτου, ακόμα κι αν βρισκόταν σε πολύ σημαντικές συσκέψεις.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να δει το Μάκη Βορίδη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τον θεωρεί «δικό του άνθρωπο». Αυτός πιθανότατα είναι ο λόγος που το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επαφές των δύο ανδρών έχουν πυκνώσει. Ο Μεσσήνιος πολιτικός άλλωστε, διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα τόσο στον κομματικό μηχανισμό, όσο και στην βάση. Ακριβώς αυτά που λείπουν από τον Μάκη Βορίδη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This