Μαξίμου: Ολονύκτιο θρίλερ για εκλογές τον Ιανουάριο!

Ραγδαίες εξελίξεις μετά και τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB

Must Read

Ολονύκτιο θρίλερ διεξάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τις φωνές που πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει άμεσα εκλογές για τον Ιανουάριο, να είναι πλέον η απόλυτη πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του τον προτεινόμενο οδικό χάρτη και απομένει η έγκριση του για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Πιθανότατα μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού, η Βουλή θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου όπου εκεί με το νομοσχέδιο για την υγεία θα πέσουν κατά ριπάς τροπολογίες, όπως αυτή για την ψήφο των αποδήμων και έπειτα ο πρωθυπουργός – εάν εντέλει συμφωνήσει – θα επισκεφτεί την πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την ανακοινώσει την απόφαση του.

Φυσικά, δεν πρόκειται να επικαλεστεί κάποια δημοσκοπικά ευρήματα. Αντίθετα, θα προτάξει ει  το θέμα της οικονομίας, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα για να καθησυχαστούν οι αγορές και η χώρα να πάρει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Δεύτερη αφορμή που θα επικαλεστεί, θα είναι τα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι θα πρέπει η Ελλάδα να έχει σταθερή κυβέρνηση την ώρα που θα διεξάγονται οι τουρκικές εκλογές.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο φυσικά προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου. Το ενδεχόμενο οι αποκαλύψεις από την έρευνα των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο Κατάρ, να εμπλέξουν κορυφαία και εξαιρετικά προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ.

Ήδη η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη έχει προκαλέσει αναταράξεις. Σε περίπτωση όμως που προκύψει εμπλοκή αυτών των δύο κορυφαίων στελεχών όπως φημολογείται, τότε οι συνέπειες για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εκλογικά ολέθριες.

Η τελική απόφαση φυσικά είναι του πρωθυπουργού, ο οποίος ακούει πλέον με απορία όλους αυτούς που τον διαβεβαίωναν πως είναι «λαοπρόβλητος και αδιαφιλονίκητος», να τον πιέζουν να προσφύγει άμεσα σε εκλογές για να διασωθεί προσωπικά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This