Ο «ολιγάρχης» κάνει δώρο τον Κασιδιάρη στον Κυριάκο;

Σανίδα σωτηρίας οι βουλευτές του προφυλακισμένου

Must Read

Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν στο ελληνικό κοινοβούλιο, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη, ο οποίος επίσης στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτερο προφυλακισμένο κορυφαίο στέλεχος μάλιστα, έλεγε παλαιότερα στους συγκρατούμενούς του ότι «εγώ πήγαινα κάθε μήνα και έπαιρνα έξι χιλιάρικα σε φάκελο από τον [ολιγάρχη]». Παρότι η ΕΥΠ είχε στα χέρια της το συγκεκριμένο υλικό, δεν έκανε καμιά έρευνα για τις σχέσεις του «βαρόνου», με το Εθνικιστικό κόμμα, που όμως έκανε μεγάλες αβάντες και όχι απαραίτητα «πατριωτικές», στον «υποστηρικτή» τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λοιπόν εντείνονται οι φήμες για την στήριξη του κόμματος Κασιδιάρη από το ίδιο άτομο, το οποίο μάλιστα διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κυβέρνηση. Τόσο ισχυρά ώστε ο Νίκος Αλιβιζάτος να φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον Γιώργο Γεραπετρίτη καταλογίζοντας του «απραξία» σε βαθμό «δόλου», καθώς επιμένει να αφήνει ορθάνοιχτη μία «κερκόπορτα» για την συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις Εθνικές εκλογές.

Το οργανωμένο όπως φαίνεται σχέδιο, μάλλον επιβεβαιώνεται από την αποκάλυψη ότι κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ένα πρόσωπο με ισχυρούς δεσμούς, οικογενειακούς, τόσο με την δικαιοσύνη, όσο και με τον φερόμενο επιχειρηματία – χορηγό του Κασιδιάρη.

 

Γιατί όμως κάποιος να χρηματοδοτήσει ένα κόμμα το οποίο θα αποτελέσει «παρία» εντός του κοινοβουλίου; Ειδικά όταν αυτό το, ενδέχεται να αφαιρέσει και ψήφους από τον Μητσοτάκη;

Η λογική λοιπόν είναι εξαιρετικά απλή και ενδέχεται να αποδειχτεί και άκρως αποτελεσματική. Ο Κυριάκος βλέπει ότι χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους με πατριωτικές ευαισθησίες, λόγω της φιλικής του στάσης προς την Τουρκία, την απόφαση του να τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, επιτρέποντας ακόμα και την παραβίαση της εις βάρος της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς κλπ.

Με δεδομένη την άρνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να επιτρέψει στον Μητσοτάκη να παραμείνει πρωθυπουργός, και τον αφανισμό του Τζήμερου, η ενίσχυση του κόμματος Κασιδιάρη μπορεί να λειτουργήσει ως δίχτυ, προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές του Μητσοτάκη και έπειτα να τους επαναφέρει στο «μαντρί» μέσω κοινοβουλευτικής συνεργασίας. 

Με απλά λόγια, ο ολιγάρχης αλλά και το Μαξίμου πιστεύουν ότι το κόμμα Κασιδιάρη μπορεί να μαζέψει σαν τα ψάρια τους ψηφοφόρους που φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία, οι ψήφοι αυτοί να μεταφραστούν σε βουλευτές εντός κοινοβουλίου και έπειτα αυτοί οι βουλευτές να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχέδιο εάν ισχύει έτσι όπως το καταλαβαίνω, αλλά και πολυδάπανο. Θα χρειαστεί δηλαδή πολύ χρήμα για να πετύχει. Το χρήμα όμως ποτέ δεν ήταν το ζητούμενο ούτε για τον Κυριάκο, ούτε για τον χορηγό του.

Σίγουρα όμως είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός και να λυτρωθεί από τις ποινικές διώξεις που θα υποστεί για τα πεπραγμένα του. Θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως απονενοημένο διάβημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This