Δεν τον χωράει πλέον το Μαξίμου!

Ο Κυριάκος θέλει δικό του Μέγαρο, μέχρι να φύγει για τας Ευρώπας! 

Must Read

Ήταν βέβαιο ότι ένας ηγέτης όπως ο Κυριάκος, δεν μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου. Το αετίσιο μάτι του δεν είναι δυνατόν να παρεμποδίζεται από τοίχους και την βλάστηση του εθνικού κήπου.

Αυτός είναι και ο λόγος της μετακόμισης που ετοιμάζει, πριν φυσικά την αναμενόμενη μεγάλη μετακόμιση για τις Βρυξέλλες, όπου ο Κυριάκος μετά την σωτηρία της Ελλάδας, θα αναλάβει και το δύσκολο έργο σωτηρίας ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου.

 

Στα ψιλά λοιπόν πέρασε η είδηση πως μέσα στις γιορτές η Βουλή υπέγραψε συμβόλαιο μίσθωσης του Μεγάρου Μποδοσάκη στην καρδιά της Αθήνας.

Όπως περιγράφει γλαφυρά η Εστία της Κυριακής, πρόκειται για το ιστορικό κτήριο επί της Λεωφόρου Αμαλίας και Σουρή, που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας.

Θεωρητικώς, το Κοινοβούλιο θα στεγάσει σε επιφάνεια 13.460 τ.μ. και σε έξι ορόφους διοικητικές υπηρεσίες του, που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες σε μίσθια επί των οδών Σέκερη και Βασιλίσσης Σοφίας.

Το θέμα είναι όμως ότι το Μέγαρο Μποδοσάκη είναι αυτό που λέμε «γωνιακό μαγαζί». Η απόλυτη χαρά του μεσίτη και του real estate.

Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τον Λυκαβηττό, εννοείται προς την Βουλή, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και, φυσικά, την Ακρόπολη.

 

Αυτά φαίνεται πως σκέφτεται ο Καίσαρας Κυριάκος, που δεν μπορεί πλέον να παραμείνει πρόσωπο κλεισμένος στην στενωσιά του Μεγάρου Μαξίμου, ανάμεσα στα μπωλ του Πίνατ, με μοναδική θέα τις νεραντζιές και τα κάγκελλα του Εθνικού Κήπου.

 

Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό το αδιέξοδό του Κυβερνήτη μας, όταν υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ξένους ηγέτες. Καθώς δεν έχει την δυνατότητα να τους δείξει από το γραφείο του τις ομορφιές της Αθήνας, όπως, για παράδειγμα, έκανε η κυρία Άγγελα Μέρκελ ξεναγώντας τους καλεσμένους πολιτικούς στην Καγκελλαρία. Πως έδειχνε ο Παπαμιχαήλ τις ομορφιές της Ρώμης στην Βουγιουκλάκη, ένα τέτοιο πράγμα.

 

Αυτό το πρόβλημά του, «δεν με χωράει ο τόπος», το είχε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετακόμισε το πρωθυπουργικό γραφείο στην Βουλή.

Όμως, ο κύριος Κυριάκος φαίνεται πως καλοβλέπει το σενάριο να μεταφερθεί το πρωθυπουργικό γραφείο, δηλαδή όσοι απαρτίζουν αυτό που αναφέρεται ως Μαξίμου, στο Μέγαρο Μποδοσάκη.

 

Υπάρχει μάλιστα σοβαρή περίπτωση ο Κυριάκος να έθεσε ήδη το ζήτημα στην πρωτοχρονιάτικη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, την ώρα που μεταξύ Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μαξίμου ήπιαν στα γρήγορα έναν καφέ. Ποιες λοιπόν οι πιθανότητες για τον Τασούλα να πει «όχι» στην μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μποδοσάκη και σε δωμάτιο με θέα;

Πιθανότερο είναι να χάλαγε ο Πάρις χατίρι στην ωραία Ελένη, πριν την απαγάγει για την Τροία…

 

Το συμβόλαιο μίσθωσης λοιπόν όπως αποκαλύπτει η Εστία της Κυριακής, υπογράφηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και την πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη κυρία Αθηνά Δεσύπρη.

Το κτήριο διαθέτει και δύο υπόγεια, δηλαδή είναι ιδανικό για κάθε κυβερνητικό κτήριο (Μαξίμου) που σέβεται τον εαυτό του… Ότι πρέπει για την ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου του Κυριάκου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This