4-7-2020

Σπάνια φωτογραφία του Αλέκου Αλεξανδράκη με την 4η Ελβετίδα σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, με μεγαλειώδη πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο «κέρδισε» την εκτίμηση και τον θαυμασμό του κοινού.

Με την αγέρωχη μπρουτάλ γοητεία του, ο Αλέκος Αλεξανδράκης καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ κι έμεινε στην ιστορία.

Ο συλλέκτης και δημοσιογράφος  Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του βραβευμένου Έλληνα ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή το 2005 σε ηλικία 75 ετών.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στο σπάνιο στιγμιότυπο, ποζάρει με την τέταρτη Ελβετίδα σύζυγό του, με τον γιο του Βάσια και τη νεογέννητη κόρη τους Γιοχάνα, λίγο προτού δώσει τέλος στον γάμο του. Λίγο αργότερα, στη ζωή του μπήκε η τελευταία του σύζυγος η Νόνικα Γαληνέα με την οποία πορεύθηκε το υπόλοιπο της ζωή του για 21 χρόνια. 

Ο Άρης Λουπάσης γράφει στην ανάρτησή του:

«Ο Αλέκος Αλεξανδράκης το 1969 με την τέταρτη σύζυγο του Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ και τα παιδιά του τον Βάσια και την νεογέννητη Γιοχάνα σε όμορφες οικογενειακές στιγμές. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός με μια τεράστια πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο για περισσότερο από πενήντα χρόνια, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του καθιερώνεται ως ο μεγαλύτερος γόης της εποχής με τέσσερις γάμους και αμέτρητες κατακτήσεις με τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής. Γνήσιος τζέντελμαν με κοσμοπολίτικο αέρα και εκλεπτυσμένο στυλ, το ’49 ως ανερχόμενος ηθοποιός στην ηλικία των είκοσι ενός ετών, θα λάβει την πρώτη του κριτική :»Επιτέλους ένας εραστής στο ελληνικό θέατρο».

Εκείνη την χρονιά θα μαγευτεί στις κουίντες από την λάμψη της Έλλης Λαμπετη και στους νυχτερινούς περιπάτους για την επιστροφή στο σπίτι τους, οι φιλικές συζητήσεις θα εξελιχθούν σε ένα τρυφερό έρωτα που θα κρατήσει έξι μήνες λόγω περιοδείας του στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα. Στα πλαίσια της περιοδείας θα γνωρίσει στο Σουδάν την ελληνικής καταγωγής Μάρτζι Βαλβη η οποία θα τον ερωτευτεί και θα ακολουθήσει γάμος και το πρώτο διαζύγιο τέσσερα χρόνια αργότερα. Καλοκαίρι του ’54 θα γνωρίσει στην Γλυφάδα την Γαλλίδα καλλονή Κλοντ Σαμπαντου, ένας δεύτερος γάμος και ένα δεύτερο διαζύγιο τρία χρόνια αργότερα.Το ’56 θα συνεργαστεί με την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη, μια γυναίκα που θα ερωτευθεί και θα εμπνευστεί από την προσωπικότητα της και για έξι χρόνια μετά τον γάμο τους το ’57, θα αποτελέσουν ένα από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής. Το ’64 μετά και το τρίτο διαζύγιο, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Δόλωμα» θα γνωρίσει στην Ρόδο την Βερένα που εργάζεται στο ξενοδοχείο Miramare όπου ανήκει στον θείο της και διαμένουν οι συντελεστές. Μια υπέροχη γυναίκα που θα αγαπήσει και θα αποκτήσει τα δύο του παιδιά μέχρι και το ’69 όπου θα χωρίσουν και θα μπει σαν «τυφώνας» στην ζωή του η σπουδαία Kυρία του θεάτρου Νόνικα Γαληνέα. Η λαμπερή ηθοποιός θα τον γοητεύσει απίστευτα και για τα επόμενα είκοσι δύο χρόνια θα ζήσει μαζί της ένα δυνατό έρωτα και μια σημαντική κοινή θεατρική διαδρομή. Ένας θρύλος της υποκριτικής όπως θρυλική υπήρξε και η γοητεία του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ