Σπύρος Φωκάς: Κομμένο ρεύμα και οφειλές προς την Εφορία έστειλαν τον γόη του σινεμά στο νοσοκομείο

Must Read

Βάσανα δίχως τέλος για τον Σπύρο Φωκά! Τα χρέη τον έστειλαν στο νοσοκομείο. O διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός, με τη χολιγουντιανή πορεία, βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, όπου ζει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τη γυναίκα της ζωής του Λίλιαν.

Το γεγονός ότι του έκοψαν το ρεύμα, καθώς είχε ανεξόφλητους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με ότι παρακρατήθηκαν τα χρήματα που του έστειλαν από την Ιταλία για τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών του έκαναν τον άλλοτε κραταιό συμπρωταγωνιστή του Μάικλ Ντάγκλας και της Καθλίν Τέρνερ στην ταινία «Το διαμάντι του Νείλου» να λυγίσει.

Πόνοι στην καρδιά

Ένιωσε δυσφορία και έντονους πόνους στην καρδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους επί ένα εικοσιτετράωρο, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όσο ζούσε στην Αθήνα τα πολλά έξοδα είχαν φέρει σε δεινή θέση τον σπουδαίο ηθοποιό.

Έτσι το 2018 ο ίδιος και η σύζυγός του αποφάσισαν να φύγουν στην επαρχία. Πήραν, λοιπόν, τα λιγοστά υπάρχοντά τους και τα μετέφεραν στο μικρό σπίτι που είχε αποκτήσει από την οικογένειά της η Λίλιαν στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας. Εκεί, η ζωή τους κυλούσε πιο απλά, με λιγότερα έξοδα και περισσότερο καθαρό αέρα.

Φέτος όμως, συγκεκριμένα μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Σπύρου Φωκά, στις 16 Αυγούστου, η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών έκοψε την παροχή ρεύματος στο μικρό σπίτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πάλαι ποτέ ακριβοπληρωμένος σταρ του Βισκόντι πληροφορήθηκε ότι λόγω χρεών στην Εφορία τα χρήματα των πνευματικών δικαιωμάτων του από τις ταινίες που έπαιξε στην Ιταλία παρακρατήθηκαν.

Ούτε ένα ευρώ

«Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα, τόσο με τη ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος για πρώτη φορά στη ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που έχει παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο.

Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε. Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο» δηλώνει συγκινημένη στην «Espresso»  και τον Νίκο Νικολιζά, η σύζυγός του αναφορικά με τη μεγάλη περιπέτεια που βιώνει ο ηθοποιός εδώ και μερικές ημέρες.

«Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος κάπως καλά» συνεχίζει αγανακτισμένη η Λίλιαν.

Ευτυχώς, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, με παρέμβαση φίλου δικηγόρου του Σπύρου Φωκά και της συζύγου του, το θέμα διευθετήθηκε και η ΔΕΗ συνέδεσε πάλι το ρεύμα.

Από την άλλη μεριά, τα χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα του Σπύρου Φωκά από τον ιταλικό κινηματογράφο θεωρούνται πλέον κρατικά έσοδα!

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This